Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
24 januari 2023
Wat gebeurt er in Boxtel op het gebied van duurzaamheid?
Dit kun je allemaal lezen in de nieuwsbrief Duurzaamheid. Met deze nieuwsbrief wil de gemeente Boxtel inwoners, ondernemers en raadsleden informeren over onderwerpen, acties, subsidies en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in Boxtel. De nieuwsbrief komt ieder kwartaal uit. Je kunt je hier abonneren op deze nieuwbrief.

Lees verder
Zie, hoor en beleef de geschiedenis van Boxtel
Meer weten over de geschiedenis van Boxtel, dan is een rondleiding door de enthousiaste gidsen in Museum Boxtel een verrassende en leerzame beleving. Voor iedere bezoeker een feest der herkenning met onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen een gids kan vertellen. De eerstvolgende rondleidingen in 2023 staat gepland op zaterdag 28 januari.

Kijk hier voor meer data en informatie. 
Geef jouw mening over de woonzorgvisie
Voor de woonzorgvisie staat een enquête uit, deze blijft nog iets langer open staan, tot 27 januari. De enquête levert input voor de nieuwe Woonzorgvisie die we maken. In deze visie komt te staan welke richting gemeente Boxtel op wil met de ontwikkeling van het wonen in de gemeente. Wat voor soort woongemeente we willen zijn, welke woningen zijn daarvoor nodig? Ook geeft de visie richting aan het wonen voor senioren en inwoners waarbij ook zorg en welzijn van belang zijn om prettig te kunnen wonen. Om te horen wat jouw mening is over Wonen en Wonen met Zorg staat er een enquête uit. De enquête blijft twee weken langer openstaan dan eerder aangekondigd: tot en met 26 januari kun je de enquête hier online invullen.

Verder lezen
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen


Als sociaal en gastvrij Boxtel werken we mee aan de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in het oude Rabobank gebouw aan de Stationsstraat. Sinds 1 november 2022 biedt Landgoed Velder opvang aan maximaal 450 asielzoekers. Samen met de Boxtelaren zorgen we voor een warm welkom! 

 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Op onze website staat alle informatie op een rij. Je vindt er ook een overzicht van veel gestelde vragen.

Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten