Canvas

Hallo,

De zware regenval en de overstromingen deze zomer drukten ons met de neus op de feiten: de klimaatverandering raakt ons allemaal. Kunnen we de opwarming nog afremmen? En zijn we dat snel genoeg aan het doen? Dat zoekt weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters, aan de vooravond van de klimaattop, uit in de vijfdelige Canvasreeks Wat houdt ons tegen?

Dat is niet alles. Ontdek in deze nieuwsbrief ook alles over flitsverhalen van onder meer auteur Saskia De Coster en de klimaatlezing van Al Gore.

 

Hoe ziet onze wereld eruit in 2050?

Stel je voor dat we er in slagen om in 2050 de meubels te redden. Hoe zou de wereld er dan uitzien? Wat als niets ons tegenhoudt? Wij hebben met Wanne Synnave, Carolina Maciel de França, Saskia De Coster, Fikry El Azzouzi en Aya Sabi vijf eigenzinnige pennen gevonden die hoopvol naar onze toekomst kijken.

Lees de flitsverhalen via VRT NU 

Hans Bruyninckx kijkt ook naar ‘Wat houdt ons tegen?’

“Alhoewel de complexiteit van de problemen niet uit de weg wordt gegaan, wordt aan de hand van wetenschappelijke kennis, maar ook bijzonder overtuigend door ondernemers aangetoond dat we ook op een andere, klimaatneutrale manier onze mobiliteit, onze landbouw, onze woningen en onze energie kunnen organiseren. Het is wat mij betreft de beste documentaire over de problematiek die tot nog toe gemaakt is.”

- Hans Bruyninckx, directeur van het Europees Milieuagentschap

Kijk via VRT NU 

De #klimaatraad weet raad

#deleerkracht

 
Kijk via VRT NU 
 

#deecofeministe

 
Kijk via VRT NU 
 

#dezwijger

 
Kijk via VRT NU 

Meer weten over het klimaatprobleem?

 
 
 

Canvas nodigt experten uit

Wat gaan we eten?

Mogen we nog vlees eten? Zijn bioproducten niet te duur? En is een klimaat- en natuurvriendelijk dieet ook een gezonder dieet? Daarover gaat Jill Peeters in gesprek met professor agro-ecologie Marjolein Visser, groentekok Frank Fol én met jou.

Koop hier je tickets 
 

Al Gore komt naar Antwerpen

In maart halen Canvas en Business AM de Amerikaanse ex-vicepresident, milieuactivist en Nobelprijswinnaar Al Gore naar de Antwerpse Lotto Arena om te praten over de grootste uitdaging van de mensheid: de klimaatcrisis. En jij kan erbij zijn!

Koop hier je tickets 
 

Winteruur is terug

Pol Goossen, Frank Bomans in Thuis, is zelf een grote dierenvriend. Vorig seizoen koos hij voor een liedtekst over de vervuiling van de zee van Paul van Vliet. Want de overbevissing, het verdwijnen van de koraalriffen, het plastic en tegenwoordig de mondmaskers die in zee belanden, grijpen hem enorm aan. 

Kijk vanaf 1 november naar het nieuwe seizoen 
 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter