Kwalitatief goede kabel zorgt voor beter functionerend netwerk
Installatie Journaal
Online versie
Wat is de juiste netwerkbekabeling?
Een netwerkkabel lijkt zich in weinig te onderscheiden van elk ander soort kabel. Hoe goedkoper, des te beter, lijkt het vaak. Dat er onzichtbaar wat zaken minder optimaal werken, is vaak onzichtbaar. 
Lees verder >
(H)erken een goede power quality
Ondanks de vele richtlijnen blijft het een uitdaging om de veiligheid, maar ook de kwaliteit van elektriciteit te borgen. 
Lees verder >
Aardlekschakelaars: wat is het verschil tussen de typen?
Wat is het verschil tussen de typen aardlekschakelaars? Deze vraag wordt beantwoord door Martijn Stroucken, voormalig Scoop 8 inspecteur en product manager bij Hager.
Lees verder >
(advertorial)
alt
VanLien/ABB Webinar Alert!
Maximaliseer gebouwveiligheid met noodverlichting gekoppeld aan gebouwbeheersystemen
Datum: do. 14 oktober, 9.30 - 10:15 uur
Koppel noodverlichting aan gebouwbeheersystemen en verbeter daarmee veilige evacuatie. Tijdens dit webinar laat VanLien/ABB zien hoe het werkt en wat de voordelen zijn.
Met welke duurzame technologieën en innovaties kunnen installateurs geld verdienen?
Relevant blijven als installateur? Dan moet je een commerciële blik ontwikkelen, klanten actief opzoeken én in de voorhoede staan bij de opkomst van duurzame innovaties. 
Lees verder >
Vraag installateurs over pv-installaties met eos: En als ik zulke systemen niet wil installeren?
Steeds meer VvE’s en woningcorporaties laten op hun panden een pv-systeem in combinatie met een energieopslagsysteem installeren. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
IP touch bedieningspaneel
Domotica én deurcommunicatie via één paneel aansturen? Als onderdeel van smartIP bieden de Busch-Jaeger IP touch-bedieningspanelen met hun overzichtelijke gebruikersinterface een totaaloplossing. Het in 7” en 10” leverbare paneel kan functies van Busch-Welcome® IP overnemen.
Meer artikelen
Sponsored content
Rookmelders – een mooie bijvangst voor de e-installateur
1 juli 2022 lijkt nog ver weg, maar komt snel dichterbij. Op die dag zijn rookmelders verplicht in de bestaande bouw. En dat kan best weleens lucratief zijn voor de installateur. 
Lees verder >
Voorkom brand met nieuwe generatie cloud-energieverdeler
Wanneer een draad in een energieverdeler oververhit is, neemt het risico op brand toe. Om het niet zover te laten komen, moeten installateur en gebouwbeheerder op tijd gewaarschuwd worden. 
Lees verder >
Blog
NEN 1010:2020 & veilige installaties
Onlangs is de nieuwe uitgave van NEN 1010 gepubliceerd. In deze uitgave, NEN 1010:2020, is een aantal bepalingen verwijderd dan wel aangepast. 
Lees verder >
(advertorial)
NEN 1010 uitleg en toepassingen
NEN 1010 Uitleg en toepassingen
Deze nieuwe editie is aangepast en geactualiseerd aan de hand van de NEN 1010:2020. Elektrotechnische basiskennis  is gekoppeld aan de uitleg van de normtekst en aangevuld met praktische voorbeelden uit de praktijk. Geschreven door Ing. N.J. (Nico) Kluwen en Prof.dr.ir. J.F.G. Sjef Cobben
Overzichtsartikel
Thuisaccu’s: vragen en antwoorden
De thuisaccu kan een interessante markt worden voor installateurs. Zeker wanneer na 2023 de salderingsregeling wordt afgebouwd.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright