ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-03-2024
Wat is de link tussen het nieuwe tenue van Oranje en dat van 1988?

Afgelopen zondag maakte de KNVB bekend in welke shirts het Nederlands Elftal komende zomer zal gaan schitteren op het EK. Frenkie de Jong ontving op symbolische wijze van Ronald Koeman het thuistenue, dat een vleugje 1988 met zich meebrengt.


lees verder
Welke geblesseerde verdedigers en keepers halen het EK?

Tijdens de interlandperiode in oktober kon bondscoach Ronald Koeman al een sterk elftal met geblesseerde spelers opstellen. Ook nu ontbreekt weer een aantal sterkhouders bij Oranje, waardoor Koeman eigenlijk geen spelers uit zijn voorselectie hoefde te zetten. Vandaag nemen we een kijkje naar de ernst van de huidige blessures bij spelers van het Nederlands Elftal.

lees verder
Het einde van de recordreeks van Antoine Griezmann

Voor het eerst sinds 2017 zal Frankrijk het een keertje zonder Antoine Griezmann (32) moeten doen. Daarmee komt een einde aan zijn reeks van 84 achter elkaar gespeelde interlands. 

lees verder
Mbappé knalt zich met hattrick naar plek twee in ESM Gouden Schoen-klassement, Dallinga nieuw

Het was de afgelopen weken onrustig rond Kylian Mbappé. De Franse steraanvaller belandde zelfs op de reservebank bij Paris Saint-Germain. Maar de centrumspits is nog altijd enorm belangrijk voor de Franse landskampioen. Zondag was hij goed voor een hattrick waardoor hij tevens de tweede plaats in het klassement van de ESM Gouden Schoen overneemt. Koploper blijft Harry Kane.

lees verder
Jaap Stam over leerschool DOS Kampen: "Ik vond het niet erg om Briegel te worden genoemd"

Onder meer Old Trafford en San Siro vormden het decor voor Jaap Stams thuiswedstrijden, maar 'thuis' is voor de oud-verdediger toch echt sportpark De Maten in Kampen. Daar kreeg het voetbal de nog jonge Kampenaar echt in zijn greep. "Als het zondag was, moesten we ons verstoppen om toch stiekem op de velden te kunnen voetballen."

lees verder
Degradatiestrijd barst los: programma's onderste vijf Eredivisie

Met nog acht speelrondes te gaan is er nog genoeg te winnen én te verliezen. Bovenin is het al geruime tijd niet spannend meer, maar bij de ploegen die onder de streep staan zal er flink gezweet worden in de komende weken. ELF Voetbal zet de resterende schema’s van de clubs in degradatienood op een rijtje. En daar zitten nog wat degradatiekrakers tussen…

lees verder
PANNA! 84 met strijder Quilindschy Hartman, de roots van PSV, Jordan Henderson en de Memfissa

"Hij was vroeger al een echte winnaar." De woorden van de eerste trainer van Quilindschy Hartman. De linksback van Feyenoord siert de cover van PANNA! 84. Daarin is ook alles te lezen over de roots van de PSV-spelers, Jordan Henderson, Julián Álvarez, Antoine Griezmann, we spraken Meester Jesper en liepen mee met de FC Utrecht Kids Day. En uiteraard acht superposters!

lees verder
TOPSCORER VAN DE EREDIVISIE 2010/2011: Björn Vleminckx

Scoren, scoren en nog eens scoren! In deze nieuwe mini-rubriek van ELF Voetbal zoomen we in op de topscorers van de Eredivisie van de afgelopen veertien jaar. Opvallend is dat er in die periode ieder jaar een andere naam bovenaan het lijstje stond. In deze aflevering één van de twee Belgische topscorers in Nederland ooit: Björn Vleminckx.

lees verder
PANNA! Sterrenteam organiseert het leukste voetbalfeestje van Nederland vanaf nu samen met VoetbalDirect.nl en PUMA

Het leukste voetbalfeestje van Nederland wordt nóg leuker. De PANNA! Sterrenteam voetbaldagen, georganiseerd vanuit ons jeugdvoetbalmagazine PANNA! Magazine, worden vanaf nu gesponsord door VoetbalDirect.nl en PUMA! 

lees verder
Twaalf landen gaan in de Nations League play-offs de strijd aan om laatste ticket voor Europees Kampioenschap

De laatste drie tickets voor het Europees Kampioenschap van komende zomer worden komende week vergeven. Twaalf landen gaan de strijd aan om deze tickets te bemachtigen. Wie weet deze laatste strohalm nog te grijpen en wie gaat een hele rustige zomer tegemoet?

lees verder
Teun Koopmeiners is klaar om de geblesseerde De Jong te vervangen in Oranje

Het Nederlands Elftal speelt eind deze maand twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op het EK. De grote afwezige tijdens deze wedstrijden wordt waarschijnlijk Frenkie de Jong. De middenvelder raakte twee weekenden geleden geblesseerd aan zijn enkel, waarna hij van het veld af gedragen werd. Er is dus een groot gat in het middenveld wat Koeman moet opvullen. Teun Koopmeiners liet afgelopen zondag zien dat hij klaar is om dat gat te vullen. Hij scoorde twee maal tegen Juventus.

lees verder