Hoe warm kan het menselijk lichaam worden?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Zo raak je (bijna) elke penalty, met hulp van de wetenschap

Strafschoppen kunnen zomaar beslissend zijn tijdens het EK. Maar helaas, penalty’s en Nederland zijn niet altijd een gouden combinatie. Daarom heeft Quest een paar wetenschappelijke penaltytips. Opletten dus, Oranje!

8 tips voor de beste strafschop
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsfeitjes voor bij de koffie

Wat is het evolutionaire voordeel van rouwen?

Lange tijd slecht eten, weinig slapen en veel huilen helpen je niet om beter te overleven. Rouw heeft dus geen evolutionair voordeel. Het is slechts het gevolg van iets dat wel een doel dient: hechting. Wat is het nut van iemand in je hart sluiten?

De prijs van liefde
 
 
 
Afbeelding
 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met INNOVATE

4 duurzame manieren om de kracht van de zon te benutten

Afgelopen donderdag was het de langste dag van het jaar. Goede reden om de zon eens in het zonnetje te zetten. Tijdens de Nacht van de Ruimte 2024 deelden innovators, designers, wetenschappers, ingenieurs en kunstenaars hun kijk op deze bijzondere ster. Vier manieren waarop we de kracht van de zon het beste benutten.

Kijk die zon eens shinen
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

Beelden van Hubble zijn kunstwerken waar ik uren naar kan kijken

Het belang van ruimtetelescoop Hubble kan bijna niet worden overschat. Toch moeten we binnenkort afscheid nemen van deze bijzondere ruimtekijker, schrijft André Kuipers deze week in zijn rubriek Kuipers & de kosmos. Hoelang houdt Hubble het nog vol? 

En wat gaat er precies mis bij de ruimtekijker?
 
 
 
Afbeelding
 

Wat is de maximale lichaamstemperatuur die een mens aankan?

In Italië, Griekenland en Turkije worden torenhoge temperaturen gemeten. En dat is niet toevallig: zomers worden de laatste jaren steeds warmer. Dat vindt niet iedereen even prettig. Maar wanneer wordt het te heet? Hoe warm kan het worden voordat de mens bezwijkt?

Dat ligt aan je koelvermogen
 
 
 
Afbeelding
 

Een dag in het leven van een eendagsvlieg

Kun jij je jouw eerste dag op de wereld nog herinneren? Vast niet, maar waarschijnlijk was die grotendeels gevuld met huilen, eten en slapen. Heel veel slapen. Een eendagsvlieg heeft die luxe niet. Hij heeft namelijk maar een dag, of misschien een paar dagen, op aarde. Het slapen, huilen en zelfs eten slaat hij daarom over.

Wat doet hij wel?