Kennisbanken E-installatie
Online versie
Wat is de pv-opwekcapaciteit van Nederland? 
Het inpassen van zonnepanelen is een flinke puzzel waar veel over gediscussieerd wordt. Een verkennende studie legt de feiten op tafel over de zonnestroom-capaciteit van Nederland. 
Lees verder >
Wat is een vlamboog en hoe ontstaat een vlamboog? 
In een installatie kunnen parallelle, maar ook seriële fouten ontstaan, denk aan slechte verbindingen. Dit kan leiden tot vlambogen. Maar wat is zo’n vlamboog precies en hoe ontstaat deze?
Lees verder >
Buurtbatterijnorm NEN 4288: de belangrijkste inhoudelijke aspecten
NEN 4288 is de norm voor veilig werken aan buurtbatterijen oftewel: ‘Bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen - Aanvullende eisen op NEN 3140.’
Lees verder >
(advertorial)
alt
Led strip temperatuurbestendig
De 80LED-HT led strip is geschikt voor omgevingstemperaturen tot 100°C en kan tevens buiten gebruikt worden. Er is geen led profiel nodig voor koeling en voor het ultieme installatiegemak worden alle montagetoebehoren, eindkappen en silicone lijm mee in de verpakking geleverd. 
Zonnepanelen of warmtepomp worden verplicht bij renovatie
Bij nieuwbouw is de verplichting tot de toepassing van hernieuwbare energie – lees zonnepanelen of warmtepomp – er al. Voor renovaties treedt de verplichting hiertoe op 30 juni 2021 in werking.
Lees verder >
Verlichting van de thuiswerkplek
Door de coronapandemie wordt er steeds meer thuis gewerkt. Het is daarom belangrijk meer aandacht te schenken aan de thuiswerkplek. Goede verlichtingscondities zijn belangrijk voor het langdurig kunnen uitvoeren van werkzaamheden.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Bescherm de veiligheid van ‘smart homes’ met noodstroomvoorziening
Elektrische apparaten zijn niet meer uit onze huizen weg te denken, of het nu om witgoed, huishoudelijke apparatuur of telefoons en tablets gaat.
Lees verder >
Blog
Is het energienet klaar voor de elektrische revolutie?
Hoewel de autoverkoop in 2020 door de coronacrisis met bijna 25% daalde, verdubbelde het aantal elektrische voertuigen (EV's) in Nederland. 
Lees verder >
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright