Kennisbanken E-installatie
Online versie
Wat is een Vakbekwaam Persoon?

‘Vakbekwaam Persoon (VP)’ is een belangrijk begrip uit NEN 3140. Een VP kent de gevaren van elektriciteit en kan zich er tegen beschermen.

Lees verder >
Geen doorstart voor vakbeurs Elektrotechniek

Vakbeurs Elektrotechniek maakt voorlopig geen doorstart, meldt Jaarbeurs. Het evenement stond gepland in november 2018. Er wordt gekeken naar andere manieren om de markt te bedienen.

Lees verder >
‘Energietransitie versnellen met oplossing voor grootschalige opslag’

Storelectric wint de NAM70 Challenge met een oplossing voor het grootschalig opslaan van duurzame energie. Het bedrijf krijgt 50.000 euro en implementeert de voorgestelde innovatie samen met NAM.

Lees verder >
(advertorial)
Zakendoen
Benut je kansen optimaal
Zet in je agenda -> 30 oktober -> Zaken doen in de bouw. Twee praktische workshops over de connectie tussen effectief netwerken en het binnenhalen van opdrachten.
Slimme gebouwautomatisering voor ‘beste terras' 

Grandcafé ’t Gerecht in Heerenveen is uitgeroepen tot winnaar van de Terras Top 100 2018. Dit mede dankzij slimme gebouwautomatisering.

Lees verder >
Zonnepanelen voor Carbon6

Carbon6 is het oude CBS-gebouw in Heerlen. Als het aan World of Walas ligt, produceren straks 7000 zonnepanelen duurzame energie voor dit gebouw.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Stekerbaar of conventioneel installeren, wat zijn de verschillen?

Dagelijks bezoekt Milo Voolstra, accountmanager stekerbaar installeren bij Hemmink, installatiebedrijven om de oplossingen voor stekerbaar installeren te laten zien. Tijdens deze gesprekken krijgt hij vaak vragen over de verschillen tussen stekerbaar en conventioneel installeren. 

Lees verder >
Hoe voorkom je lagere opbrengst van zonnepaneelsysteem?

In het NRC van 2 juli werd geschreven over zonnepanelen die na een aantal jaar minder kWh opbrengen dan verwacht. In dit artikel komt naar voren dat naar schatting 15% van de Nederlandse zonnepaneelsystemen minder opbrengt dan volgens de fabrikant verwacht mag worden.

Lees verder >
Blog
NEN 8012 niet in overeenstemming met het Bouwbesluit 2012

Voor de keuze van elektrische leidingen met betrekking tot de brandeigenschappen is in Nederland door NEC 64 (normcommissie NEN 1010) de NEN 8012 norm opgesteld. 

Lees verder >
Whitepaper
Industrie 4.0, een nieuwe periode breekt aan

Met Industry 4.0 breekt een nieuwe periode aan: de zogenoemde vierde industriële revolutie waarin systemen met elkaar worden verbonden en met elkaar communiceren. Digitalisering pur sang.

Lees verder >
Renovatie van E-installaties: knelpunten en risico’s

Het Bouwbesluit zegt dat een elektrische installatie ten minste moet voldoen aan de voorschriften die van toepassing waren tijdens de bouw. Die regel is niet houdbaar. Maar waar moet en kun je rekening mee houden?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright