ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-12-2022
Wat is er gebeurd tussen Ajax en Daley Blind?

Daley Blind en Ajax namen dinsdag 27 december afscheid van elkaar. Zijn contract liep tot medio 2023, maar in overleg is besloten dat Blind op zoek mag naar een nieuwe club. De wildste verhalen gingen rond over de situatie tussen Blind en Ajax. Ook in de brief waarin Blind afscheid neemt van zijn club, wordt duidelijk dat het niet helemaal lekker zat. Zo schreef hij: "Dit is niet hoe ik mijn einde bij Ajax had voorgesteld, maar door 'omstandigheden' is het zo gelopen."


lees verder
Dit zijn de mogelijke vervangers van Gernot Trauner bij Feyenoord

Gernot Trauner raakte vorige week langdurig geblesseerd bij Feyenoord. Geluk bij een ongeluk is dat de Oostenrijkse verdediger anderhalve week voor de wintertransfermarkt opende zijn blessure opliep. Feyenoord kan dus - mocht het dat nodig achten - op zoek naar een (tijdelijke) vervanger voor Trauner. ELF zet een aantal haalbare opties op een rijtje en benoemt ook welke spelers het waarschijnlijk niet zullen worden.

lees verder
Casimir Westerveld en Daphne Koster over jeugdscouting Ajax: "Kinderen niet te vroeg uit gezinssituatie halen"

Bijna ieder kind droomt ervan: spelen bij Ajax. Maar hoe kom je daar terecht? Vanaf welke leeftijd kun je gescout worden? In PANNA!, het Kidsmagazine van ELF Voetbal, zijn de antwoorden te lezen. We spraken uitgebreid met Casimir Westerveld, hoofd jeugdscouting, en Daphne Koster, als manager vrouwenvoetbal ook eindverantwoordelijk voor de scouting. "Elke jeugdspeler die hier binnenkomt, is zeker door vijf of zes verschillende scouts beoordeeld."

lees verder
Virgil van Dijk in Team van het Jaar

De Franse krant L’Équipe heeft Virgil van Dijk opgenomen in het elftal van het jaar. Hij verdiende zijn nominatie door zijn sterke optredens het afgelopen jaar. Daarnaast won hij met zijn ploeg Liverpool de FA Cup. Wel verloor de verdediger met The Reds de Champions Leaguefinale van Real Madrid en miste hij een strafschop in de kwartfinale van het WK. 

lees verder
Interview Sparta-aanvoerder Adil Auassar: "Ik laat negatieve reacties mijn leven niet bepalen"

Adil Auassar draagt ook dit seizoen de aanvoerdersband van Sparta Rotterdam. De 36-jarige middenvelder is al druk bezig met zijn carrière na het voetbal en heeft al twee van zijn vier trainersdiploma's behaald. Tevens rondde hij de KNVB-opleiding af waarin communicatie, leidinggeven en training geven centraal stonden. "Ik wil écht heel graag trainer worden."

lees verder
Samenvatting Arsenal - West Ham United (3-1)

Laagvlieger West Ham United had gisteren lang zicht op een goed resultaat tegen de koploper. In de eerste helft zette Saïd Benrahma zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong en pas in de tweede helft lukte het Arsenal om terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk stelden The Gunners orde op zaken en liepen ze relatief simpel uit naar 3-1.

lees verder
Cody Gakpo in rijtje tien duurste Nederlanders ooit

Liverpool stort vijftig miljoen op de rekening van PSV. De Eindhovenaren verliezen Cody Gakpo aan de Engelse grootmacht voor een astronomisch bedrag. In Engeland liggen door blessures van concurrenten echter kansen voor de aanvaller. Tevens speelt hij zich met de transfer in één keer in de top vijf van de duurste Nederlandse voetballers ooit.

lees verder
Ricardo Kip op avontuur in buitenland: "In Griekenland werden we ons hotel uitgestuurd omdat de club niet meer betaalde"

In Nederland speelde Ricardo Kip (30) lang in de jeugd van Ajax, maar de ArenA haalde hij nooit. Na meer dan tweehonderd duels in de Keuken Kampioen Divisie ging de Rijswijker het avontuur in het buitenland aan. De middenvelder vertelt over Griekse wantoestanden, Engelse voetbalsferen en Roemeense onzekerheid.

lees verder
Istvan Bakx over oud-ploeggenoot Kevin De Bruyne: "Bij mij thuis gingen we een beetje gamen op de PlayStation"

De concurrent van Kevin De Bruyne voor de rol van linksbuiten in het seizoen 2009/10? Dat was onze landgenoot Istvan Bakx. Beiden speelden bij KRC Genk en stonden dagelijks met elkaar op het trainingsveld. "Na mijn eerste training kwam ik thuis en zei tegen mijn vriendin Zenna: 'Er loopt er eentje tussen, die meer kan dan de rest'. Hij viel meteen op."

lees verder