Nieuwsbrief Teylers Museum

November 2018

Nog meer Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci is inmiddels een maand geopend en we hebben al vele enthousiaste bezoekers ontvangen. In de weken van de herfstvakantie waren alle kaarten zelfs uitverkocht! We verwachten dat het ook in de kerstvakantie weer druk zal zijn en raden je aan om je kaarten tijdig te bestellen voor een datum en tijdstip naar keuze. Aan de deur worden geen kaarten verkocht! Wist je dat er ook een voordelig combi-ticket is waarmee je zowel Leonardo da Vinci als Frans Hals en de Modernen kunt bezoeken?

'Leonardo would have thought himself ‘in heaven’ in Teylers Museum. It’s the perfect temple for art and science' - Walter Isaacson

Misschien heb je de tentoonstelling al bezocht en ben je extra geïnteresseerd geraakt in het genie Leonardo da Vinci, of misschien ben je nog van plan om de tentoonstelling te komen bewonderen! In mei ontvingen we Walter Isaacson, de biograaf van Leonardo da Vinci, in het museum voor een gesprek over deze biografie. Het gesprek kun je hier terugkijken.

Teylers Ontmoet op locatie!

Op zondag 11 november om 14:00 uur staat Teylers Ontmoet in het teken van twee zeer bijzondere wereldreizigers: Redmond O’Hanlon en Jimmy Nelson. Alexander Reeuwijk gaat met hen in gesprek over hun nieuwste boeken.

Deze boekenmiddag vindt plaats in de historische Doelenzaal van Bibliotheek Zuid-Kennemerland in het centrum van Haarlem en wordt georganiseerd i.s.m. Athenaeum Boekhandel en Bibliotheek Zuid-Kennemerland.
Kaartjes zijn online te koop.

Mysterieus Euler-orgel tot leven gewekt

Ben je er ook weleens langsgelopen in de instrumentenzaal en vroeg je je af hoe het zou klinken? Het Euler-orgel van professor Adriaan Fokker (curator van het Fysisch Kabinet in Teylers Museum) uit 1943 is helaas sinds lange tijd onbespeelbaar. Nu is er toch een kans om het te horen. Dankzij een studie aan het originele orgel in onze collectie is het geluid digitaal gereconstrueerd. Organist Ere Lievonen laat het zeer waarheidsgetrouwe resultaat horen op zondag 11 november, in een speciaal concert in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Meer informatie lees je hier.




Vrienden bezoeken Leonardo gratis

Word nu ook Vriend van Teylers Museum en krijg gratis toegang tot de unieke tentoonstelling!
 
De Vrienden van Teylers Museum maken spraakmakende tentoonstellingen zoals deze mede mogelijk. Als dank hiervoor organiseren wij speciale activiteiten, zoals lezingen en private views.

Geniet ook van alle voordelen, meld je aan als Vriend en krijg gratis toegang tot Leonardo da Vinci

Activiteiten november

Ook deze maand is er weer veel te doen in en buiten het museum. Elke zondag kun je aanschuiven bij de workshop Kruip in de huid van Leonardo voor iedereen vanaf 4 jaar. 

Op maandag 5 november wordt rondom Leonardo da Vinci een symposium georganiseerd in de Philharmonie in Haarlem.

In de Bibliotheek Haarlem Centrum vertelt hoofdconservator kunstcollecties Michiel Plomp op 8 november alles over hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen.

En op zondag 25 november geeft Prof. dr. Mladen Popovic een Winterlezing over De Dode Zeerollen en de schrijvers van de Bijbel.