Win een interactief verhaal: we geven Not Human 5x weg!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 4 juni 2024Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Wat is het verhaal achter je verhaal?

Schrijfcoach Zoë de Goede: "Schrijfdocenten drukten me het tot vervelens toe op het hart. ‘Maar wat wil je dan zéggen?’ Maakt dat uit? Een goed verhaal is een goed verhaal, toch? Niet helemaal. Als een verhaal niets zegt, staat het in de koude. Een verhaal vraagt om een premisse. Een premisse vraagt om een plot. Daarop bouw je je verhaal."

Lees verder


Wil jij diep in je verleden duiken en leren persoonlijke dingen goed op papier te zetten?

Met de schrijfcursus autobiografisch schrijven helpt redacteur Nadine van de Sande je om je herinneringen op te halen, te ordenen en tot een sterk verhaal te maken.
In vier lessen ga je aan de slag met de theorie, maak je schrijfoefeningen en stuur je de eindopdrachten op voor feedback. Dit kan allemaal in je eigen tempo!

Bestel de schrijfcursus

Ben je abonnee van Schrijven Magazine (of Schrijven Magazine Plus), dan krijg je korting!


Win een interactief verhaal: we geven Not Human 5x weg!

Een interactief verhaal waarbij jouw keuzes het verhaal beïnvloeden. Dat is de scifi thriller Not Human, bedacht door Stefan van Hulten. Op je tablet of pc bewandel je je eigen pad met meer dan 1.000 keuzemogelijkheden die allemaal gevolgen hebben voor het verhaal. Je hebt een mysterie te ontrafelen wat alleen gaat lukken met het kraken van codes. Een hele verrassende manier van een verhaal tot je nemen dus! En wij mogen Not Human 5x weggeven!

Doe mee!


Ingezonden mededeling

Hartje zomer, hartje Amsterdam: een intensieve schrijfweek

Van 19 t/m 23 augustus organiseert de Querido Academie een inspirerende schrijfweek boven de iconische Athenaeum Boekhandel op het Spui in Amsterdam. Elke dag werk je onder begeleiding van een ervaren docent aan je tekst en ontvang je feedback. Aan het einde van de week heb je een duidelijk idee waar je boek heen gaat. Inclusief workshop ‘Onderzoek je eigen werkwijze’ en een zomerse lunch.

Meer weten?


Hoe schrijf je een goede cliffhanger?

Een echte page turner kan haast niet zonder cliffhangers. Een hoofdstuk dat op een hoogtepunt eindigt en je wel verder moet lezen. Maar hoe maak je eigenlijk een cliffhanger en wat maakt zo’n cliffhanger sterk?

Lees verder


Ingezonden mededeling

Schrijfboek cadeau bij een thrillercursus of thrillertraject

Juni is de maand van de thriller. Vandaar dat de Online Schrijfschool van thrillerauteur Marelle Boersma in deze maand de thriller centraal zet. Leer een thriller schrijven in de praktijk. Je leert niet alleen die speciale techniek om een verhaal megaspannend te maken, maar je ontvangt ook schrijfbegeleiding. Ga je in juni bij ons aan de slag met je thriller, dan ontvang je het schrijfboek ‘In 10 stappen een bloedstollende thriller schrijven’ cadeau.

Meer weten?


De observerende schrijver: Ik zie gemeenschapszin

Observeren is een belangrijke vaardigheid van schrijvers. Maar met alleen iets opmerken ben je er nog niet. Je moet ook weet hebben van associaties die bij je waarnemingen opkomen en hoe je daar een mooie verhaalopzet mee kan maken of clichés kan voorkomen. Deze week in de serie: ‘De observerende schrijver’: Ik zie... gemeenschapszin.  

Lees verder


Wat zijn nou de verschillen tussen sprookjes en fabeltjes?

Bij sprookjes en fabeltjes denk je waarschijnlijk al snel aan Roodkapje of Assepoester. Maar wat zijn sprookjes en fabeltjes nu eigenlijk? En wat zijn de verschillen tussen die twee?

Lees verder


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.