ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-06-2023
Wat kunnen we van Almere City in de Eredivisie gaan verwachten?

"Eindelijk!", roepen de fans van Almere City jubelend voor de camera's die de feestvreugde in Almere vastleggen. Nadat het al een aantal jaren meedeed om promotie is het nu dan toch gelukt. Almere City gaat na een zinderende play-off strijd voor het eerst naar de Eredivisie. Wat kunnen we daarin van de nieuwkomer gaan verwachten?


lees verder
Guus Offerhaus kijkt reikhalzend uit naar nieuw avontuur bij Quick Boys

Negen. Het aantal minuten dat Guus Offerhaus afgelopen seizoen miste in de Tweede Divisie. De centrale verdediger van Koninklijke HFC heeft zich ontpopt tot een leider en vaste kracht in het elftal van Gertjan Tamerus. En dat terwijl dit pas het debuutseizoen is van de 22-jarige Hoornaar. Zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Al vroeg in het seizoen tekende hij een contract voor volgend seizoen bij Quick Boys. Hij heeft zin in de overstap naar Katwijk. 

lees verder
Nations League-wedstrijd Nederland – Kroatië: gevecht om het middenveld

Zondag wordt de finale van de UEFA Nations League gespeeld. Om daar te komen moet het Nederlands Elftal woensdagavond eerst met Kroatië afrekenen in De Kuip. Donderdagavond spelen Italië en Spanje nog tegen elkaar in de Grolsch Veste. Aankomende zondag wordt de finale gespeeld en weten we de derde winnaar.

lees verder
WIN: De nieuwste uitvoering van het bordspel: 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'

Vandaag opnieuw een leuke winactie op Elfvoetbal.nl. Deze keer kun je de nieuwste editie van 'De Allerslimste Mens Ter Wereld' winnen. Beantwoord de prijsvraag onderaan dit artikel om kans te maken op deze te gekke prijs!

lees verder
Maurice Steijn de vierde Ajax-trainer sinds de eeuwwisseling die weg geplukt wordt bij een competitiegenoot

"Het wordt misschien wel eens tijd dat een Eredivisietrainer de kans krijgt bij Ajax," viel ter sprake in de podcast van VI. Maurice Steijn zou weer eens een trainer uit de Eredivisie zijn die bij Ajax tekent. Dat gebeurde echter wel vaker. Maurice Steijn is, als hij zijn krabbel onder het contract zet, de vijfde trainer die Ajax weg plukt uit de Eredivisie sinds 2000.

lees verder
Drukke voetbalzomer: deze wedstrijden staan op het programma in juni

De Champions League-finale is normaal gesproken zo'n beetje de afsluiter van het voetbalseizoen. Maar dat is dit jaar niet helemaal het geval. Er is nog genoeg om voor te spelen in de maand juni. ELF Voetbal zet de belangrijkste wedstrijden voor je op een rijtje. Van strijd om Europees voetbal tot het eindtoernooi om de Nations League.

lees verder
Sportclub Feyenoord-archivaris doet oproep: "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

De onduidelijkheid overheerst al 75 jaar. Niemand weet waar De Zaaier is gebleven. Het monument bij Stadion De Kuip in Rotterdam, ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers onder de leden en donateurs van Feyenoord. Archivaris Cor van Veldhuizen doet een dringende oproep. "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

lees verder
Overzicht: alle gepromoveerde teams in de topcompetities van Europa op een rij

Alweer het overzict verloren welke ploegen er afgelopen weken allemaal gepromoveerd zijn. ELF Voetbal zet ze allemaal even voor je op een rij. Daarin is Almere City niet de enige club die komend seizoen gaat debuteren op het hoogste niveau.

lees verder
PANNA! 76 met de grootste transfermissers, interviews met twee PSV-parels, Memphis, Rensch en OranjeLeeuwin Casparij

De grootste transfermissers ooit. Een dubbelinterview met PSV-parels Johan Bakayoko en Ismael Saibari en we geven het woord aan Memphis Depay én aan Devyne Rensch. Dat komt allemaal aan bod in PANNA! 76 die zojuist is verschenen. Daarin ook volop aandacht voor het WK Vrouwen, een Q&A met OranjeLeeuwin Kerstin Casparij, een interview van PANNA!-lezer Jules met Sven Mijnans en de vette auto's van Cristiano Ronaldo.

lees verder