ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-06-2023
Wat kunnen we van Almere City in de Eredivisie gaan verwachten?

"Eindelijk!", roepen de fans van Almere City jubelend voor de camera's die de feestvreugde in Almere vastleggen. Nadat het al een aantal jaren meedeed om promotie is het nu dan toch gelukt. Almere City gaat na een zinderende play-off strijd voor het eerst naar de Eredivisie. Wat kunnen we daarin van de nieuwkomer gaan verwachten?


lees verder
Overzicht: alle gepromoveerde teams in de topcompetities van Europa op een rij

Alweer het overzict verloren welke ploegen er afgelopen weken allemaal gepromoveerd zijn. ELF Voetbal zet ze allemaal even voor je op een rij. Daarin is Almere City niet de enige club die komend seizoen gaat debuteren op het hoogste niveau.

lees verder
Win het boek The Champ, de biografie van trainer Pieter de Jongh

Van Hollandse jongen tot voetbalkoning van Afrika. Pieter de Jongh was enkele jaren geleden een Nederlandse voetbaltrainer in het buitenland. Nauwelijks bekend totdat een filmpje van hem viral gaat. Sindsdien gaat hij door het leven als de meest kleurrijke trainer buiten onze landsgrenzen. De transferformatie, en nog veel meer, is te lezen in The Champ. De biografie van de 52-jarige oefenmeester is nu officieel verschenen en via elfvoetbal.nl te winnen.

lees verder
Drukke voetbalzomer: deze wedstrijden staan op het programma in juni

De Champions League-finale is normaal gesproken zo'n beetje de afsluiter van het voetbalseizoen. Maar dat is dit jaar niet helemaal het geval. Er is nog genoeg om voor te spelen in de maand juni. ELF Voetbal zet de belangrijkste wedstrijden voor je op een rijtje. Van strijd om Europees voetbal tot het eindtoernooi om de Nations League.

lees verder
Sportclub Feyenoord-archivaris doet oproep: "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

De onduidelijkheid overheerst al 75 jaar. Niemand weet waar De Zaaier is gebleven. Het monument bij Stadion De Kuip in Rotterdam, ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers onder de leden en donateurs van Feyenoord. Archivaris Cor van Veldhuizen doet een dringende oproep. "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

lees verder
De transferzomer van FC Twente is al lang en breed begonnen

Waar het bij Ajax, Feyenoord en PSV nog voornamelijk om geruchten gaat, daar is FC Twente wél daadkrachtig op de transfermarkt. Nadat de Tukkers eerder al afscheid moesten nemen van een aantal sterkhouders, staan de vervangers ook al klaar. Die zijn namelijk opgepikt bij PEC Zwolle en Ajax! 

lees verder
Interview PSV-middenvelder Joey Veerman: "Eerste Oranje-shirt houd ik zelf"

De batterij is in korte tijd weer helemaal opgeladen. Een korte vakantie op Ibiza deed Joey Veerman goed. Uitgerust meldde de 24-jarige middenvelder van PSV zich maandag in Zeist om zich met Oranje voor te bereiden op de UEFA Nations League Finals. "Ik heb er zin in. Hopelijk kan ik komende week eindelijk mijn debuut in het Nederlands elftal maken."

lees verder
Maak kennis met Arda Güler, het toptalent waar Ajax achteraan zit

De naam van Arda Güler valt steeds vaker in combinatie met Ajax. De Amsterdamse club zou wel oren hebben naar het Turkse toptalent. Momenteel is Güler 'gewoon' speler van Fenerbahçe en zit Ajax in de wachtkamer. Tijd om eens kennis te maken met de potentiële topper van morgen. Zondag komt hij overigens nog in actie: Fenerbahçe neemt het dan in de Turkse bekerfinale op tegen Istanbul Basaksehir. De wedstrijd begint om 19.45 uur. De kans is aanwezig dat hij (veel) minuten maakt. 

lees verder
PANNA! 76 met de grootste transfermissers, interviews met twee PSV-parels, Memphis, Rensch en OranjeLeeuwin Casparij

De grootste transfermissers ooit. Een dubbelinterview met PSV-parels Johan Bakayoko en Ismael Saibari en we geven het woord aan Memphis Depay én aan Devyne Rensch. Dat komt allemaal aan bod in PANNA! 76 die zojuist is verschenen. Daarin ook volop aandacht voor het WK Vrouwen, een Q&A met OranjeLeeuwin Kerstin Casparij, een interview van PANNA!-lezer Jules met Sven Mijnans en de vette auto's van Cristiano Ronaldo.

lees verder