Ook Wilfred Kemp gaat weer door
Online versie
KRO-NCRV
Afscheid nemen
Beste meneer, mevrouw,

“Soms zul je de waarde van een moment pas echt leren kennen als het een herinnering wordt”, schreef dr. Seuss. U herkent het misschien wel, dat u na een afscheid pas ontdekt hoeveel iets of iemand voor u heeft betekend. In deze nieuwsbrief delen wij verschillende verhalen over afscheid nemen en dankbaar zijn voor dat wat geweest is.


Laat onderaan de nieuwsbrief vooral weten wat u van dit themanummer vond!

Wilfred Kemp neemt afscheid
"Ik vertrek als presentator, maar Kruispunt blijft inspirerende levensverhalen vertellen. Het zal altijd een bijzondere plek in mijn hart hebben." Na meer dan tien jaar sluit Wilfred Kemp een hoofdstuk af. Hij blikt terug, en kijkt vooruit.
Lees zijn column   
Eervol afscheid in een buitengewone tijd

Geestelijk verzorgers kunnen vanwege het virus niet bij mensen op bezoek om afscheidsrituelen uit te voeren. Luis Kaserer bundelde persoonlijk gerichte rituelen om op afstand toch goed afscheid te nemen. Wat kan u zelf doen?

Maak een begin   
Leven na een hartstilstand

Nadat hij in bed heel even werd bezocht door de dood, gaf Fokke Obbema een draai aan zijn kostbare jaren. Hij kon niet anders dan op zoek gaan naar de zin van het leven. Allereerst nam hij zijn eigen weerstand serieuzer: “Ik ben veel meer naar binnen gaan kijken.”

Beluister podcast   
Een inzicht rijker

Welke gedachte neemt u mee uit deze coronacrisis? Jacobine Geel vraagt het aan Samuel Lee, theoloog des Vaderlands. Hij heeft een interessante gedachte over de toekomst.
 

Bekijk wat hij zegt   
“Ik kan alleen maar dankbaar zijn” - Fokke Obbema
Vader in de tuin
'Wat doen we met opa of oma?' is een vraag die veel Nederlanders bezighoudt. Schoondochter Anita oppert dat opa Koos (89) bij hen in de tuin mag komen wonen. Wat begint als een grap neemt steeds vastere vormen aan. Op een dag wordt er een gloednieuwe kantenklare mantelzorg-woning in de tuin getakeld.
Een documentaire   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u bent ingeschreven voor de Inspiratie nieuwsbrief