ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-01-2020
Wat leerden we van Ajax – Sparta?

Zowel in de Bijlmer als op Spangen was 2019 een jaar om in te lijsten. Ajax haalde de dubbel en de halve finale van de Champions League, Sparta promoveerde en bivakkeert veilig in de middenmoot van de Eredivisie. Voor de hervatting van de Eredivisie kwamen de godenzonen en kasteelheren elkaar tegen in de Johan Cruijff ArenA. Dit is wat we ervan geleerd hebben.


Lees verder
Gebroeders Van de Kerkhof in Clubiconen Special: leven tussen adoratie en anonimiteit

Als Willy en René van de Kerkhof aan hun kleinkinderen vertellen dat ze in een WK-finale hebben gespeeld, maakt dat weinig indruk. De clubiconen van PSV bespeuren een tweedeling in de samenleving. Ze zijn voor ouderen prominent en voor jongeren onbekend. ELF Voetbal sprak de broers voor onze Clubiconen Special, die sinds gisteren in de winkelschappen ligt.

Lees verder
Nieuwe PANNA! met De Ligt, Boadu, Sinisterra, Stengs en alles over de Champions League

PANNA! 46 is er weer. Opnieuw met veel mooie verhalen, leuke weetjes en puzzels waarmee prachtige prijzen zijn te winnen. Wie komen er deze keer aan bod met interviews? Matthijs de Ligt, Calvin Stengs en Shanice van de Sanden. En dat is nog slechts een kleine greep.

Lees verder
Trio Nederlanders van Udinese geniet, maar baalt van zure nederlaag bij AC Milan

Udinese leek zondagmiddag haar goede vorm door te trekken in het San Siro Stadion. Zlatan Ibrahimovic werd in bedwang gehouden door het Nederlandse verdedigingsduo Bram Nuytinck en William Troost-Ekong en de ploeg had het beste van het spel. Maar toch gingen de Rossoneri er met de drie punten vandoor. "We hebben het zelf laten liggen en dat is zuur."

Lees verder
Tadic en Gravenberch bedeesd: “Soms moet je slim zijn”

Echt uitspelen kon je het niet noemen wat Ajax tegen Sparta deed. Ze weten simpelweg niet hoe dat zou moeten, thuis een 2-1 voorsprong verdedigen tegen een bescheiden Eredivisieploeg. Ajax kreeg ook in de slotfase meer kansen dan dat het er weggaf, maar uiteindelijk trokken ze de eerste punten van 2020 over de streep. Ryan Gravenberch en Dusan Tadic stonden na afloop een beetje bedeesd de pers te woord.

Lees verder
Hoe de harde hand van Alan Pardew voorlopig werkt bij ADO Den Haag

ADO Den Haag is 2020 begonnen met een belangrijke overwinning op directe concurrent RKC Waalwijk. De Hagenaars boekten onder leiding van trainer Alan Pardew een 2-0 overwinning in het eigen Cars Jeans Stadion. De hand van de Engelse coach is direct te zien bij de degradatiekandidaat.  

Lees verder
Dit heeft de samenwerking met Almere City tien jaar later voor Ajax opgeleverd

In 2010 besloten Ajax en Almere City de band die ze hadden te intenviseren. De jeugdopleiding van beide clubs gingen nauwe samenwerekn, wat als gevolg had dat de grootste talenten van Almere City de overstap maakten naar De Toekomst. Hoe is het nu met deze spelers? Heeft de samenwerking iets opgeleverd voor Ajax.

Lees verder
Deze heerlijke duels helpen je de werkweek door

Het weekend zit er alweer bijna op en dus staat de werkweek voor de deur. Het zal niet meteen tot enthousiasme leiden bij de lezers, maar als troost zetten we de voetbalwedstrijden op een rij die je werkweek een boost kunnen geven. In Engeland, Italië en de Nederlandse beker  staan er namelijk een aantal mooie wedstrijden op de rol.

Lees verder
De mooiste goals in week 3!

De mooiste goals van het voorbije voetbalweekend!

Lees verder
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt15-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
 
Real Madrid - Celta de Vigo16-02-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Valencia CF - Atlético Madrid16-02-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Barcelona FC - Getafe CF16-02-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Bayer Leverkusen - Augsburg FC22-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen