ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-11-2020
Wat leerden we van Nederland – Spanje?

In de Johan Cruijff ArenA zagen we woensdag een ingetogen eerste helft en een veel leuker schouwspel na de rust. Een gehavend Oranje hield de rode furie van Luis Enrique op gelijke hoogte: 0-1 Sergio Canales, 1-1 Donny van de Beek, snel na de rust. Mooi voor Donny, die in Manchester zijn draai nog moet vinden en deze opsteker nodig had. Wat leerden we ervan?


Lees verder
Wie volgt John van den Brom op?

Na een matige seizoenstart waarin FC Utrecht de ambities om de top-drie aan te vallen nog niet echt wist waar te maken is trainer John van den Brom vertrokken naar Racing Genk. Zowel FC Utrecht als van den Brom stonden niet onwelwillig tegenover het scheiden van de wegen. Dus is de positie van hoofdtrainer in de Domstad weer vacant. We hebben een aantal mogelijke opvolgers van Van den Brom op een rijtje gezet.

Lees verder
ELF Voetbal Zeroes Special: alles over de krankzinnige voetbaljaren 2000-2010

De UEFA Cup-winst van Feyenoord, de halve finale van PSV in de Champions League tegen AC Milan, Ajax dat haar Waterloo in San Siro vond, NEC en Roda JC Europa in en Oranje dat hoogtepunten afwisselde met dieptepunten. En wat dacht je van de knotsgekke CL-finale tussen Liverpool en AC Milan? En die in de UEFA Cup tussen Liverpool en Alavés? Allemaal komen ze aan bod in de extra dikke Zeroes Special van ELF Voetbal, die vandaag is verschenen.

Lees verder
Samenvatting van Nederland - Spanje (1-1)

De vierde interland van bondscoach Frank de Boer tegen Spanje eindigde gisteravond in een 1-1 gelijkspel. Dat was gezien het spelbeeld wel een terechte uitslag, al zullen zowel de Boer als de Spaanse bondscoach Luis Enrique gezien de gemiste kansen vinden dat er meer in zat.

Lees verder
Interview Luuk Brouwers: “Jacob kletst uit z’n nek”

Het komt voor dat twee mensen naar dezelfde voetbalwedstrijd kijken en iets radicaal anders zien. Niet op dinsdagavond in Velsen-Zuid. Go Ahead Eagles haalde op het veld van Telstar een 1-0 achterstand op en won door twee treffers van Jacob Mulenga met 1-2 in Noord-Holland. Na afloop verklapte Luuk Brouwers dat trainer Kees van Wonderen hetzelfde had gezien als wij: een ploeg met de handrem erop.

Lees verder
Bijzondere interland voor Jack Grealish en Declan Rice

Voor de gemiddelde voetballiefhebber mag de interlandperiode snel weer voorbij zijn. Voor de Engelse internationals Jack Grealish en Declan Rice staat er echt er morgenavond een bijzondere interland tegen Ierland op het programma.

Lees verder
Ronaldo en Ramos op recordjacht

In de huidige tijd vragen veel mensen zich af waarom er naast de toch al niet super belangrijke Nations League ook nog oefeninterlands gespeeld worden. Bovendien heeft Real Madrid-middenvelder Toni Kroos gezegd dat topspelers worden misbruikt door de overkill aan interlands. Er zijn echter twee spelers die elke interland aangrijpen om dichterbij hun doel te komen.

Lees verder
QUIZ: Welke Oranje-internationals werden niet in Nederland geboren?

Met de selectie van Luuk de Jong heeft bondscoach Frank de Boer ook deze interlandperiode een speler tot zijn beschikking die niet binnen de landsgrenzen van Nederland werd geboren. Een groot aantal spelers ging de spits van Sevilla voor. Weet jij wie dit waren? Maak nu de quiz!

Lees verder
Interview Stijn Schaars: "Provocerende pressing-tactiek van Van Gaal pakte uitstekend uit"

Indrukwekkende cijfers. Liefst 28 duels op rij ongeslagen, tien wedstrijden achtereen zonder tegentreffer en zeges op Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente. AZ pakt in het seizoen 2008/09 met overmacht de titel. De tweede uit de historie. Stijn Schaars prijst de rol van Louis van Gaal in het Alkmaarse succesverhaal. "Zijn tactiek van provocerende pressing pakte uitstekend uit."

Lees verder