Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 26 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Wat moet je weten over het nieuwe PE-systeem?
De nieuwe PE-regels die de NBA sinds 1 januari 2019 gefaseerd invoert zit bij accountants nog niet echt tussen de oren, bleek onlangs uit een enquête van de beroepsorganisatie. Wat moet je weten over de nieuwe PE-regelgeving? Lees het hier.
Lees verder »
Ex-coffeeshophouder verdacht van belastingfraude en witwassen via Luxemburgs trustkantoor
De 59-jarige voormalige coffeeshophouder Johan van Laarhoven is dinsdag in zijn cel in Vught aangehouden en verhoord als onderdeel van een onderzoek naar grootschalig witwassen en belastingfraude rondom de coffeeshopketen The Grass Company, meldt het Openbaar Ministerie. Naast Van Laarhoven gelden ook een belastingadviseur en een financieel-administratief adviseur als verdachten in de zaak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Dit jaar is helaas niet geschikt voor een (kennis)festival, maar wel voor een gezond alternatief: een online kennismarathon van 10 t/m 12 november. En dan denk jij misschien: Na zo’n vermoeiend jaar nog een marathon? Jazeker, want deze levert je juist energie én kennis op! Je stelt jouw eigen programma samen uit het uitgebreide cursusaanbod. Je update ontspannen je kennis en bereikt fluitend je PE-doelen. Loop jij een kennisrondje mee?

Lees verder »
Eerste NOW-uitspraak: volledig doorberekenen loonkosten bij NOW-steun niet redelijk
Doorberekening van 100% van de loonkosten door een uitzend- of payrollorganisaties aan de inlener is niet redelijk als die uitzend- of payrollorganisatie steun ontvangt via de NOW-regeling, heeft de Rechtbank Gelderland uitgesproken. Dat lijkt volgens de voorzieningenrechter niet te stroken met de intenties van de overheid bij het invoeren van de NOW-regeling, namelijk het behoud van […]
Lees verder »
Jarenlange celstraffen voor grootschalige BTW-fraude met tweedehands auto’s 
Een 50-jarige autohandelaar uit Hoogeveen en zijn 41-jarige compagnon uit Meppel zijn veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen wegens onder andere omvangrijke BTW-fraude en witwassen. De mannen misleidden met hun criminele organisatie bewust de fiscus waardoor zij miljoenen euro’s winst maakten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samen met je collega’s een inhouse cursus volgen? Dit kan fysiek of online!

Zeker nu in corona tijd kan een inhouse training de voorkeur hebben boven iedereen naar een externe locatie te sturen. Daarnaast kun je een inhouse cursus ook online houden via Zoom of Teams. Je voordeel: Op maat gemaakt | Daardoor betere borging binnen je organisatie | Op je eigen locatie | Lagere kosten per deelnemer | Ontzorging van organisatie en administratie.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Toeslagen en kindgebonden budget aanvragen vóór 1 september
Heb je cliënten die in 2019 in aanmerking komen voor toeslagen (zorgtoeslag en huurtoeslag) en/of het kindgebonden budget, maar deze nog niet hebben aangevraagd? Attendeer…
Lees verder »
Bewaarplicht en compensatie transitievergoeding
Hebben werknemers bij ontslag na twee jaar ziekte een transitievergoeding gekregen? Let dan op bij het verwijderen van persoonsgegevens uit het personeelsdossier.
Lees verder »
Accountant ziet risico’s bij vrachtvervoerder Martinair
Zowel de externe accountant als topman Adriaan de Heijer zien een mogelijk probleem voor vrachtmaatschappij Martinair in de afhankelijkheid van moederbedrijf KLM.
Lees verder »
Afwezig wegens corona – van loonstop tot einde arbeidsovereenkomst
Een werknemer komt niet op zijn werk omdat zijn chronisch zieke vrouw en zoontje coronaklachten hebben. Na een officiële waarschuwing en een loonstop van de werkgever volgde ontslag op staande voet. Is sprake van een dringende reden? Hebben de werkgever en de werknemer (ernstig) verwijtbaar gehandeld?
Lees verder »
NBA: accountant, let op uitlooprisico bij verzekering aansprakelijkheid
De NBA waarschuwt accountants om goed te letten op de voorwaarden bij beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. De beroepsorganisaties zegt namelijk te hebben gesignaleerd dat er beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn die niet geheel voldoen aan de eisen die de VAO (in artikel 12) en de NVKS (in artikel 15) daaraan stellen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 ingrediënten voor een succesvol advieskantoor

Een goed eindproduct begint met een perfecte basis. Een huis met een stevige fundering, een innovatie met een creatief idee en een smaakvol gerecht met een basisrecept. Natuurlijk ben je er dan nog niet.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nauwkeurig urenschrijven: de basis voor een strak facturatieproces

Hoe nauwkeurig zijn de medewerkers van jouw kantoor in urenschrijven? Moet jij vóór je rekeningen naar klanten kunt sturen veel aanpassingen doorvoeren, of stuur je met ‘je ogen dicht’ elke twee weken foutloze facturen?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Taakstraf medewerker Belastingdienst voor belastingfraude met giftenaftrek
Auto van de zaak én fiets van de zaak: hoe zit het?
KPMG: gebrekkige personele beschikbaarheid belangrijkste bedreiging bedrijven
CPB verwacht langdurige schade economie door coronacrisis
OPLEIDINGEN
Schakelprogramma naar Post HBO Accountancy (AA) Overige Opleidingen
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
15 september 2020
Bedrijfseconomisch ontslag
NBA Opleidingen
17 september 2020
VACATURES
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN