ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-03-2021
Wat moet Wout Weghorst nog meer doen om bij Oranje te komen?

"Het was teleurstellend. Zo teleurstellend dat ik geen zin heb om erop te reageren," vertelde Wout Weghorst tegenover Sky over het telefoontje van Frank de Boer. Opnieuw werd de spits niet geselecteerd voor Oranje. Het frustreert de boomlange spits dat hij telkens maar weer over het hoofd wordt gezien door de nieuwe oefenmeester van Oranje. Wat moet de spits nog meer gaan doen om opgeroepen te worden?


Lees verder
Samenvatting AZ - PSV (2-0)

Het is PSV opnieuw niet gelukt om een Eredivisie-topper winnend af te sluiten. De ploeg van Roger Schmidt kreeg voldoende kansen om te scoren, maar verzuimde het AZ echt moeilijk te maken. De Alkmaarders wonnen door goals van Jesper Karlsson en Teun Koopmeiners met 2-0. 

Lees verder
Karlsson, Del Fabro en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 27

Speelronde nummer 27 in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
Dit zijn de meest opvallende namen in de selectie van het Nederlands Elftal

Na dit voetbalweekend is het voor de voetballiefhebber even slikken, want dan ligt het clubvoetbal enige tijd stil. Het is dan namelijk tijd voor de WK-kwalificatie en dus komt het Nederlands Elftal ook weer in actie. De selectie daarvan is inmiddels bekend en dat kwam Frank de Boer op veel kritiek te staan Wat zijn de meest opvallende namen in de selectie?

Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van AZ?

AZ stuurde dit seizoen zes huurspelers naar andere clubs. In België, Italië en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de huurlingen van AZ terug. Hoe is het nu met de spelers die AZ tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder
De laatste vijf Nederlandse teams die de kwartfinales van de Europa League haalden in de afgelopen tien jaar

Ajax wacht twee spannende duels in de kwartfinale van de Europa League. AS Roma vormt een zware horde op weg naar die gedroomde finale voor de Amsterdammers. Ajax is niet de eerste club die het in de afgelopen jaren tot aan deze fase in de competitie wist te schoppen. Zo verging het de voorgangers.

Lees verder
Interview Ruben Schaken: "Ronald Koeman is tactisch niet normaal goed"

Jan van Dijk, Mario Been, Fred Rutten, Henk Fraser, Louis van Gaal en Zeljko Petrovic. Het is een greep uit de trainers die Ruben Schaken tijdens zijn actieve loopbaan meemaakte. Over de beste hoeft hij niet lang na te denken. "Dat is Ronald Koeman. Aan hem heb ik enorm veel te danken. Hij is tactisch een meesterbrein en bleef altijd in mijn geloven."

Lees verder
Marco van Basten: "Napoli moest in 1990 van bond kampioen worden"

Hij is het niet vergeten. Napoli werd in 1990 kampioen van Italië. Iets dat Marco van Basten 31 jaar later nog altijd dwarszit. "Napoli moest kampioen worden. De scheidsrechters deden er alles aan om de club te bevoordelen."

Lees verder
Interview MVV-icoon Hans Linders: "Om die eigen doelpunten moet ik tussen haakjes nog steeds lachen"

Plotseling was hij vorig weekend veelvuldig in Nederlandse sportprogramma’s te zien: Hans Linders. Met MVV vestigde de toenmalige rechtsback op 14 oktober 1989 een record door drie eigen doelpunten in een wedstrijd te produceren. De spelers van AZ en FC Twente evenaarden dat aantal afgelopen zaterdag gezamenlijk. "Ik kreeg afgelopen week veel appjes en mailtjes. Die avond kon ik echt door de grond zakken."

Lees verder