Alleen Fransche cognac
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom hadden monniken vroeger een kale kruin?

Misschien heb je ze wel eens gezien op oude schilderijen: monniken met een kale kruin. Waarom liepen ze met zo’n raar kapsel rond?

 
 
Quest
 

Moeten we allemaal naar de zesurige werkdag?

De meesten van ons werken acht uur per dag. Of stiekem nog wat meer. Maar zijn we met een kortere werkdag of werkweek niet veel gelukkiger én productiever? Hoe ziet de ideale werkdag eruit?

 
 
Quest
 

Laatste kans: de scheurkalenders gaan er met korting uit

Het kan nog! Voor maar € 9,99 koop je een van onze scheurkalenders. In de Vraag- en Antwoordversie beantwoorden we maar liefst 365 vragen. Zo word je iedere dag een beetje wijzer. In de kalender van Quest Historie duiken we in de kranten van vroeger, en voor de kleinste Quest-lezer is er de scheurkalender van Quest Junior. Dat betekent eindeloos plezier met puzzels, doedingen en fascinerende dierenweetjes.

 
 
Quest
 

Aflevering 3 van de podcast 'Stil in mij' van Quest Psychologie

Aan niks denken, kan dat? Op die vraag zoeken radiomakers Bas en Mart (538) het antwoord. Precies als Bas en Mart constateren teleurgesteld te zijn over de voortgang van de zoektocht komt er hulp. Na een tip reizen ze af naar Groningen, waar ze hun lichaam onderwerpen aan extreme temperaturen: +95 en -120 graden. De bevindingen uit die experimenten, samen met een eigen onderzoekje onder mensen die aan niks kunnen denken, leveren cruciale en vruchtbare inzichten op.

 
 
Quest
 

Cognac en zuivere tabak: dit waren de lapmiddeltjes tijdens de Spaanse Griep

Dat de griep door een virus werd veroorzaakt, was tijdens de Spaanse Griep nog niet bekend. Artsen stonden machteloos. Dood en verderf waren het gevolg, ook in Nederland waar circa 38.000 mensen stierven. Maar apotheken hadden de 'oplossing'.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Wie zijn de mannen die dickpics versturen?

Waarom sturen mannen dickpics? Daar probeerden Amerikaanse wetenschappers in 2019 antwoord op te krijgen. Maar liefst 82 procent van de verzenders gaf in alle ernst aan te hopen dat de ontvanger opgewonden wordt van de aanblik van zijn geslachtsorgaan.