logo.png
Nieuwsbrief // 2 november 2018
payoff.png
Zondagmiddag om 15.00 uur hoor je de Zwitserse zangeres Lucia Cadotsch met haar project 'Speak Low'

eerste weekend November Music - What to do?

De mooiste maand van het jaar is aangebroken en dus klopt November Music 2018 vanaf vandaag stevig op de deur van muziekminnend Nederland met zo'n 90 concerten in 10 dagen. Je hoort hedendaags gecomponeerde muziek, geluidsinstallaties, Arabische muziek, jazz, minimal, pop, muziektheater en nog veel meer. Hieronder vind je een aantal welgemeende tips van bijzondere concerten om het eerste festivalweekend goed door te komen!


 Gavin Bryars
De eenzame zwerver wiens eenvoudige wijsje werd opgenomen en na een bewerking van Gavin Bryars uitgroeide tot een 20ste eeuwse klassieker waar zelfs Tom Waits zich in mengde. Vergeten hoe Jesus' Blood Never Failed Me Yet ook al weer klonk? Zo dus. En beter nog: zaterdagavond is Bryars historische meesterwerk live te horen!
(za 3 nov 21u00)

 Cello Octet Amsterdam
Veel mensen beschouwen de klank van een cello als ronduit betoverend. Goed nieuws daarom dat de gloednieuwe compositie 8 van Michael Gordon is geschreven voor maar liefst acht cello's. De Amerikaan componeerde zijn filmische minimalwerk speciaal voor Cello Octet Amsterdam - dat de laatste jaren regelmatig te gast was tijdens November Music - en is zelf aanwezig bij de uitvoering van zijn 8.
(zo 4 nov 18u30)

 Niels Broos X Jamie Peet
In de historische vertrekken van het Kruithuis gaat het zaterdagavond tijdens Plug door tot in de latere uren met geluidssculpturen, elektronische muziek, performances en onverwachte wendingen van o.a. Lolina en Barbra Ellison. Gegarandeerd dat de avond niet uit zal gaan als een nachtkaars, maar eerder als een staaf dynamiet dankzij de explosieve grooves van het keys & drums-duo Niels Broos X Jamie Peet
(za 3 nov vanaf 21u00)

 Monica Germino
Een donderslag bij heldere hemel, zo was het nieuws voor violiste Monica Germino dat ze door gehooraandoening geen versterkte of luidere muziek meer kan spelen. Het was voor gerenommeerde componisten als David Lang en Louis Andriessen aanleiding om speciaal voor haar fluisterzachte werken te componeren. Zachte muziek die juist door de verstilling extra hard binnenkomt.
(za 3 nov 12u30 & 16u00)

 Ken Thomson
New Yorkse topjazz met het sextet van saxofonist/klarinettist Ken Thomson. De Amerikaan trad vorig jaar nog op met Bang on a Can All-Stars en blinkt uit in zowel modern klassieke muziek als geïmproviseerde muziek. Voor zijn sextet schrijft hij nummers waarin deze muzikale liefdes samen smelten. Geen ellenlange trits aan solo's, maar wel voldoende ruimte voor spontaniteit. Win-win dus!
(za 3 nov 19u00)



Is dat alles? Nee, bij lange na niet...Zondag vindt ook weer de KunstmuziekRoute van November Music plaats: 25 veelal korte concerten, allerlei genres, prachtige concertlocaties in de Bossche binnenstad. 1 kaartje geeft toegang tot alle concerten, waarbij je zelf je festivalprogramma samenstelt. 
(zo 4 nov, 11u30-18u00, diverse locaties)

November music opent vanavond met bosch requiem

Een jaar lang werkte de Nederlands/Australische componiste Kate Moore naar haar requiem Lux Aeterna: VIVID en vanavond is het dan zover met de officiële wereldpremière. Wishful Singing, Cappella Pratensis, Herz Ensemble en TEMKO nemen je mee in de prachtige klankwereld van Kate Moore. (meer info)

November Music
Boschdijkstraat 45 // 5211 VD ’s-Hertogenbosch
T 073-6122000 // www.novembermusic.net // info@novembermusic.net
facebook.png   twitter.png   bad0d554-ae0f-48c0-a35b-157bd7944cd6.png