Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 17 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
NBA zoekt opvolger Pieter Jongstra
De NBA is op zoek naar een opvolger van de huidige voorzitter Pieter Jongstra. De zittingstermijn van Jongstra loopt volgend jaar ten einde.
Lees meer
 
 
Ernstige verzuimen bij controle failliet autobedrijf
Een AA neemt na het overlijden van een ervaren kantoorgenoot de wettelijke controle van een autobedrijf over. Het autobedrijf gaat failliet waarna er veel media-aandacht ontstaat, met name over de rol van de accountants. Reden voor de SRA én AFM om een onderzoek te starten naar het controledossier.
Lees meer
 
Trouwen vóór of na 2018? Advertorial

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is een van de onderwerpen die besproken wordt in AV2. Wilt u daarnaast alles weten over uitfasering PEB: eindstation of (door)start? En over de wederzijdse informatiestromen van de accountant en de ondernemer? U leest #hoedanprecies in de tweede editie van het AV-magazine. Meer weten? Neem nu een abonnement op AV-magazine. =>

 
Wiebes schetst twee varianten BTW-heffing postcoderoosregeling
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft twee varianten geschetst van de BTW-heffing ten aanzien van de inleg van particuliere deelnemers bij de postcoderoosregeling. De twee varianten worden genoemd in de antwoorden van Wiebes op Kamervragen over de complexiteit van de regeling verlaagd tarief bij collectieve opwek (postcoderoosregeling).
Lees meer
 
 
Vakantierooster nieuwsbrief Accountancy Vanmorgen
Accountancy Vanmorgen gaat de komende zes weken over op een vakantierooster. Dat betekent dat de nieuwsbrief drie keer in de week verschijnt, op maandag woensdag en vrijdag.
Lees meer
 
 
Wat verwachten NBA-leden van toekomst accountancyberoep?
De maatschappelijke relevantie van het accountantsberoep blijft onverminderd groot, digitalisering krijgt een grote invloed op de rol van de accountant, verschillen in functie nemen toe en ook de noodzaak tot kennisdelen en samenwerking in de informatieketen neemt steeds meer toe.
Lees meer
 
 
PwC benoemt 45 nieuwe partners en directors
Met ingang van 1 juli heeft PwC 9 nieuwe partners en 36 nieuwe directors benoemd. Dit zijn de eerste benoemingen sinds PwC een veranderprogramma is gestart.
Lees meer
 
 
Onmogelijke bewerkersovereenkomsten in de zorg. Onzin of realiteit?!
De autoriteit persoonsgegevens kan op dit moment boetes uitdelen indien er een ernstige datalek heeft plaatsgevonden. De privacywetgeving (meldplicht datalekken en AVG/GDPR) heeft hierdoor meer aandacht gekregen van alle bestuurders. Onderdeel van de privacywetgeving is de verplichting van het vastleggen van bewerkersovereenkomsten.
Lees meer
 
 
Deutsche Bank gestart met vergoeden gedupeerden renteswaps
Deutsche bank is gestart met het betalen van compensatie aan deelnemers van de stichting Renteswapschadeclaim voor de geleden schade van afgesloten renteswaps.
Lees meer
 
‘We verrassen onze klanten keer op keer met een slimme interpretatie van hun bedrijfsgegevens’ Contentpartner
Klanten verwachten van hun accountant efficiency, meer en meer bedrijfsadvies en vaste, transparante tarieven. Nu en in de toekomst nog veel meer. Dé manier om deze slag nu al te winnen, is automatisering. Dat stelt Marius van de Groep, adviseur en sparringpartner MKB bij accountants- en belastingadvieskantoor KRC Van Elderen.
 
Optimaliseer de controle van interne beheersingsmaatregelen Opleiding
Welke controle-informatie over interne beheersing is vaktechnisch relevant en hoe helpen interviewtechnieken bij het verkrijgen van deze informatie? Voor wie? Deze training richt zich op de eindverantwoordelijk accountants, accountants met ervaring in het uitvoeren van controleopdrachten. Resultaat Na deze training ben je weer helemaal bij, daar waar het gaat om de planning van de controle, […]
 
Junior assistent accountant – Eindhoven Vacature
Bedrijfsomschrijving Dit kantoor telt 25 medewerkers. Alle medewerkers werken rechtstreeks onder de vennoten, waardoor de organisatie heel plat is. Je hebt zoveel mogelijk rechtstreeks contact met je klanten, zonder tussenkomst van de vennoten en je krijgt veel vrijheid in je functie. Daarbij hoort ook de verantwoordelijkheid voor de budgetbewaking en je bijdrage in offertetrajecten. Bij […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn