Nieuws | Blogs | Routes
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Bekijk deze e-mail online

 André Kuipers van zwerfafval?

De herfst is het seizoen bij uitstek om op zoek te gaan naar paddenstoelen in alle soorten en vormen. Wij tippen je een paar mooie herfstwandelingen waarbij paddenstoelen de show stelen.

Ga op zoek

Wandelreis RCN: ontdek de omgeving van Nationaal Park Dwingelderveld


KWbN organiseert in samenwerking met RCN Vakantieparken een wandelreis naar het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld. Vanuit vakantiepark De Noordster ontdek je de omgeving via boeiende wandelexcursies onder leiding van een gids. Verblijf in een gezellige groepsaccommodatie en sluit je wandeldagen af met een gezamenlijk diner.

Ga mee!

De sociale waarde van wandelgroepen en –trainingen


Wandelen met een wandelgroep en onder begeleiding van een wandeltrainer betekent niet alleen dat je wekelijks buiten in de natuur aan het bewegen bent, het is óók iedere week een weerzien met je wandelgenoten. Voor veel mensen is dat sociale aspect van wandelgroepen heel belangrijk, aldus Leo Neuteboom.

Lees het interview

Plandelman ontmoet... André Kuipers

Zwerfafval is overal, zelfs in de ruimte. Helaas zit een trip met een raket er niet in voor Plandelman, maar een bezoekje aan de schitterende documentairefilm Beyond (doe mee met de winactie!) wel!

En daarna een opschoonrondje met maker en nationale knuffelastronaut André Kuipers is natuurlijk een geweldig plan B.

Plandel mee

Terugblik op de Wandelchallenge - Ga AAN tegen kanker


Van 29 augustus tot en met 13 september organiseerden Wandel.nl en KWF de wandelchallenge "Ga AAN tegen kanker". In deze periode hebben honderden deelnemers hun wandelingen geregistreerd via de Wandel.nl app. Samen zijn we in beweging gekomen voor een betere toekomst.

Lees meer

Heel Flevoland in beweging


Als wandelaar ken jij de voordelen van wandelen. Sportservice Flevoland wil iedereen dit laten ervaren. Daarom organiseert zij, met medewerking van KWbN, de allereerste provinciale wandelweek: ‘Flevoland ten voeten uit’. Van 5 t/m 13 oktober zijn er diverse wandelactiviteiten in de gehele provincie. 

Doe jij ook mee?

Uitgelichte wandelevenementen

📅 28 en 29 september – Watervalwandelingen, Loenen

📅 28 en 29 september – Wandeltocht Om de Noord 2024, Hoogezand

📅 29 september – 61e Kastelentocht, Gulpen

📅 29 september – Juttertocht, Den Helder

Wandelen met hart- en vaatziekten


In onze serie ‘wandelen met een ziekte’ belichten we iedere keer een aandoening waar veel mensen mee te kampen hebben. Hoe kan wandelen helpen om gezonder te worden en je beter in je vel te voelen? In dit artikel belichten we hart- en vaatziekten.


Lees meer

Volg ons ook via social media

Download de Wandel.nl App

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl Nieuwsbrief. Let op, wanneer je je afmeldt word je voor alle e-mails van Wandel.nl afgemeld. 


Naam: Wandelaar

E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com


Uitschrijven & Gegevens wijzigen

Koninklijke Wandelbond Nederland, Berg en Dalseweg 125, 6522 BE Nijmegen, Nederland