Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 4 mei 2017
Tussen 1941 en 1945 kreeg Hitler 1100 keer medicijnen van zijn arts toegediend

Wat weet jij van de bevrijding?

5 mei, de dag waarop Nederland de bevrijding van nazi-Duitsland viert. Een dag na Dodenherdenking is het tijd om het glas te heffen en te proosten op onze vrijheid en de mensenrechten. Wat weet jij eigenlijk van onze bevrijding?
 





Vredesbom


De atoombom is het verschrikkelijkste wapen dat de wereld ooit gezien heeft, maar toch heeft hij ook voor vrede en stabiliteit gezorgd. Zou het gevreesde wapen, dat een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog, de Nobelprijs voor de Vrede moeten krijgen?
 





Wat hebben we aan de Duitse bezetting overgehouden?

Veel gehate Duitse wetten werden na de bevrijding zo snel mogelijk afgeschaft. Maar in de nazitijd zijn ook besluiten genomen die na de oorlog stand hielden en waar we nog steeds mee te maken hebben. Weet jij welke regels en wetten dat zijn?





Rood-wit-blauw

Heb je je wel eens afgevraagd waarom onze vlag uit de kleuren rood, wit en blauw bestaat? Elke kleur heeft een speciale betekenis. Het is dus geen kwestie van een prachtige kleurcombinatie.

 





Wanneer mag de Nederlandse vlag uit?

Afgelopen week ging met Koningsdag de vlag, met wimpel, weer uit. Hoe zit dat met Bevrijdingsdag en de zomermaanden? Wij zetten het nog een keer voor je op een rijtje.


 





Hebben alleen je grote en kleine teen een naam?

Genoeg gelezen over het verzet, de oorlog en de bevrijding? Even iets héél anders: tenen. Waarom hebben alleen je grote en je kleine teen een aparte naam, terwijl al je vingers er wél een hebben gekregen? Quest zocht het voor je uit.
 





Quest Historie - Het verzet

Een nummer van Quest Historie met veel verzetsverhalen. Niet alleen over de strijd tegen de nazi's, maar ook over Malcolm X, een van de meest gevreesde en geliefde activisten van de Verenigde Staten, en hoe de Friezen zich met succes tegen het Romeinse Rijk weerden.