Is deze mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

 
Tropen Museum

bekijk online versie
stuur door

 
Nieuwsbrief
Visual 001
 

Nieuw! DE  BOEDDHA - Van levensverhaal tot inspiratiebron
t/m 29 januari 2017

Boeddha is razend populair maar wat weten wij eigenlijk over het boeddhisme? En waarom vallen we zo massaal voor het portret van deze spirituele leider? In de tentoonstelling DE BOEDDHA krijg je aan de hand van actuele reportages en persoonlijke verhalen antwoord op deze vragen. Maar ook: meer dan 100 Boeddhabeelden, waaronder unieke internationale topstukken. DE BOEDDHA: een kleurrijke ontmoeting met een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis.

Visual 002
 

Herfstvakantie in het Tropenmuseum
15 t/m 30 oktober 2016

Twee weken lang vol creatieve workshops, rondleidingen, een lezing over popmuziek en de exclusieve mogelijkheid om deel te nemen aan het theaterprogramma Lampedusa. De herfstvakantie vier je in het Tropenmuseum!

Bekijk hier het volledige programma

Visual 003
 

Boeddhisme Weekend
15 & 16 oktober

Aansluitend bij de nieuwe tentoonstelling DE BOEDDHA, begint de herfstvakantie met een Boeddha Weekend: 15 & 16 oktober staat het museum met workshops, rondleidingen en lezingen, helemaal in het teken van het boeddhisme. Kom en laat je inspireren!

Lees meer
Visual 003
 

Expositie op SIERAAD Art Fair

Van 10 t/m 13 november vindt op het WesterGasterrein in Amsterdam de
SIERAAD Art Fair plaats. Een toonaangevende dwarsdoorsnede van de mondiale hedendaagse sieraadvormgeving. Voor fashionista’s, design-afficionado’s en kunstkenners een niet te missen event. Extra leuk: de tentoonstelling VIEREN waarin een prachtige selectie uit de collectie etnologische sieraden van het Afrika Museum, het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde te zien is. 

Lees meer

Visual 004
 

Stap aan boord van 
vluchtelingenboot Lampedusa

Wat beweegt de miljoenen mensen die jaarlijks in een gammel bootje stappen, in de hoop Europa heelhuids te bereiken? Het Tropenmuseum heeft samen met Zep Producties een programma voor scholieren gemaakt waarin aan de hand van een persoonlijk verhaal deze ingrijpende keuze een gezicht krijgt. Doordat je zelf letterlijk aan boord van vluchtelingenboot Lampedusa stapt, bekijk je thema's als 'vluchten' en 'migratie' vanuit een heel nieuw perspectief. Speciaal voor de herfstvakantie is dit theaterprogramma op 23&24 en 29&30 oktober ook geopend voor publiek.

Lees meer

Visual 004
 

Fashion Fest van start

Met als startpunt en inspiratiebron de collectie van het Tropenmuseum, zijn de afgelopen maand 62 modetalenten begonnen aan Fashion Fest. Een 4 maanden durend programma waarin zij de kans krijgen zich te ontwikkelen op het gebied van haarstyling, make-up en modellenwerk. De modewedstrijd eindigt in een Grande Finale op 10 december in de Lichthal van het Tropenmuseum, waar de deelnemers hun eindresultaat op de catwalk zullen showen. 

Lees meer

 
 
Nieuws uit onze
andere musea
 
Afrika Museum
Visual 005
 

Verwacht:
CARNAVAL WERELDWIJD

v.a. 11 nov. in het Afrika Museum

Op de elfde van de elfde opent in het Afrika Museum de tentoonstelling CARNAVAL WERELDWIJD. Gehaat en geliefd, maar bij iedereen bekend: Carnaval! Wereldwijd een populair feest dat op verschillende manieren en tijden gevierd wordt. Toch zijn er ook grote overeenkomsten tussen Oeteldonk en Rio! CARNAVAL WERELDWIJD brengt kleurrijk de diversiteit én de gelijkenissen in beeld, en leert de bezoeker dat carnaval zoveel meer dan een feestje is! 
 

Lees meer
 

 
Volkenkunde Museum
Visual 006
 

Verwacht:
WERELD VOL VEREN

v.a. 14 okt. in Museum Volkenkunde

Overal ter wereld dragen mensen veren. Kleding en voorwerpen met veren zitten vol kleurrijke verhalen over de dragers en hun wereld. Veren zijn schitterend, verleidelijk en exclusief. Maar ook onderscheidend en verbindend. Museum Volkenkunde presenteert v.a. 14 oktober de expositie WERELD VOL VEREN. De mooiste, meest kwetsbare verenobjecten uit de museumcollectie, afgewisseld met haute couture van hedendaagse topcouturiers als Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler. Een must-see.

Lees meer