Doe mee aan onze jachtquiz ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
afmelden ‌ ‌ ‌| ‌ ‌ ‌bekijk online
Dierenbescherming
Onnodig dierenleed door jacht

Beste dierenliefhebber,

Het jachtseizoen is in volle gang. Hobbyjagers schieten er lustig op los. Maar wist jij dat er een heleboel leed schuilgaat achter de jacht en de consumptie van wild? Mensen gaan er vaak vanuit dat dieren in het wild een goed leven hebben gehad. Maar jacht leidt wel degelijk tot enorm dierenleed. Honden jagen hazen op en fretten worden gebruikt om konijnen uit hun hol te krijgen óf - zo mogelijk nog erger - een groep mensen drijft hazen in de richting van een greppel, waarin jagers klaar zitten om de doodsbange dieren te schieten.

Wij vinden dit onacceptabel. Het plezier van jagers weegt nóóit op tegen het leed dat dieren wordt aangedaan. Dieren in het wild moeten met rust gelaten worden en hun leven in vrijheid kunnen leiden.

Weet jij hoe de jacht in elkaar zit? Test je kennis met onze jachtquiz en maak kans op het boek Mama’s Laatste Omhelzing van bioloog Frans de Waal.

Doe de quiz
Afmelden
Gegevens wijzigen
Legal disclaimer
Contact opnemen