HET LICHTSCHIP
MATHIJS DEEN
Voor de bemanning van het lichtschip Texel is het leven voorspelbaar, het werk eentonig, de leefruimte beperkt en de beloning gering. Het eten biedt troost en houvast in het geïsoleerde bestaan. Lammert, de kok op het lichtschip, is dan ook de belangrijkste man aan boord. 

Alles gaat zijn gang tot de dag dat de kok een levend geitenbokje meeneemt aan boord. Om te slachten voor een stoofpot. De komst van dit jonge, springerige beest gooit de vaste routine van het lichtschip in de war en zet de verhoudingen op scherp. 

DIRECT BESTELLEN     BEKIJK HET BOEK
EEN EEUW VAN LICHT
HUGH ALDERSEY-WILLIAMS
De Britse auteur en journalist Hugh Aldersey-Williams vertelt in Een eeuw van licht  het verhaal van een van Nederlands belangrijkste maar onderschatte wetenschappers. Met die biografie neemt hij de lezer mee op reis door Huygens' tijd en reconstrueert aan de hand van het werk van Huygens het ontstaan van de moderne wetenschap in Europa.
DIRECT BESTELLEN     BEKIJK HET BOEK
CUBED
ERNőRUBIK
Als professor in de architectuur bedacht Ernő Rubik in 1974 een kubus waarmee zijn studenten hun ruimtelijk inzicht konden trainen. Zijn leerlingen raakten al snel geobsedeerd door het spel. Zes jaar later bracht een Amerikaans bedrijf de kubus op de markt en nu, ruim veertig jaar later, wordt Rubiks kubus met meer dan 350 miljoen verkochte exemplaren gezien als de bestverkochte puzzel aller tijden. 

Cubed is het inspirerende verhaal van Ern
ő
 Rubik en zijn kubus, en van de mensen die eraan verslingerd raakten. 
DIRECT BESTELLEN     BEKIJK HET BOEK
HET HUIS VAN MIJN MOEDER
MARIA FARAG
Nadat Maria’s grootvader is overleden, komen bij het opruimen van zijn appartement in Caïro brieven tevoorschijn. Het blijken brieven te zijn die haar Egyptische grootouders elkaar schreven tijdens hun verloving in 1940. Tot Maria’s grote verrassing deden ze dat in het Engels. Waarom drong haar grootvader er bij zijn kinderen zo op aan om Egypte te verlaten? Was dat omdat ze christelijk waren en elders betere kansen zouden hebben? Wat waren zijn verwachtingen bij hun vertrek? Op zoek naar antwoorden, besluit Maria een reis te maken door het land van haar familie.
Bekijk hier het interview met Sanne Wallis de Vries en Ernő Rubik
E-BOOKS OVER DE GESCHIEDENIS 4,99*
 
*Deze actie is geldig t/m 31 oktober 2020.
Bovenstaande boeken zijn verkrijgbaar in de (online) boekhandel.
#kooplokaal
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Pinterest Pinterest
© 2020 Thomas Rap
U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief omdat u via onze website heeft aangegeven updates van ons te willen ontvangen.

Thomas Rap
Van Miereveldstraat 1
Amsterdam, Nh 1071 DW
Netherlands

Add us to your address book


Uitschrijven - Voorkeuren aanpassen