In ieder geval een amputatiezaag.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Wie was de eerste minister-president van Nederland?

Gerrit Schimmelpenninck, dat is de naam die bovenaan staat in de lijst die Wikipedia je voorschotelt als je de premiers van Nederland opsnort. Maar het woord ‘premier’ zal hem vreemd in de oren geklonken hebben en ook ‘minister-president’ zal hij zichzelf niet genoemd hebben.

 
 
Quest
 

Waarom is bij sommige mannen alleen hun baard rood?

Rood op de kin, blond op het hoofd. Sommige mannen hebben twee verschillende kleuren haar op hun gezicht. Wat is daar de verklaring voor?

 
 
Quest
 

Nieuw: de online cursussen van Quest

Verbeter je seksleven met onze cursus (Nog) beter in bed

Quest introduceert Quest Academie: online cursussen om je leven makkelijker te maken. We trappen af met onze cursus (Nog) beter in bed. Je denkt misschien dat je zo'n cursus helemaal niet nodig hebt. Je weet toch wel hoe het werkt? Maar er valt meer te leren dan je denkt. Hoe 'zin maken' werkt bijvoorbeeld, of hoe je de sleur in je relatie doorbreekt. En wat heeft je bekkenbodem hier allemaal mee te maken?

 
 
Quest
 

Wedden dat jij deze vijf eenvoudige dingen niet kunt?

Het menselijk lichaam is tot heel veel in staat, maar nog altijd zijn er ogenschijnlijk doodeenvoudige dingen waar we simpelweg niet toe in staat zijn. Probeer maar eens met je ogen open te niezen bijvoorbeeld.

 
 
Quest
 

Vijf obscure instrumenten die je vroeger in een dokterstas vond

Verdoving, pijnstillers, MRI-scanners, tandartsboren... we boffen maar met al die medische hulpmiddelen. Vroeger ging het er heel anders aan toe. Waarmee kwam de dokter van vroeger op de proppen?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom stemmen we altijd op woensdag?

Afgelopen woensdag begaf Nederland zich naar de stembus. Maar waarom maken we altijd midden in de week de gang naar de stembus?