Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 24 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Innovatiesubsidies en MKB-ondersteuning; Wat zeggen de partijprogramma’s?
Het MKB is een belangrijke speler in de Nederlandse economie, zo valt 99,8% van alle bedrijvigheid in Nederland binnen het MKB. De partijen erkennen dit belang, maar de visies over de manier waarop het MKB moet worden gestimuleerd verschillen. Om de specifieke keuzes van de verkiesbare partijen helder te maken, hebben we de verkiezingsprogramma’s bestudeerd […]
Lees meer
 
 
Belasting- en premieontvangsten hoger dan verwacht
Voorlopige cijfers wijzen op € 3,1 miljard meer belasting- en premieontvangsten in 2016 dan ten tijde van de Najaarsnota 2016 werd verwacht. Dit schrijft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Nico Koppel: Auto van de zaak? Kilometeradministratie is onmisbaar
Je hebt altijd baas boven baas. Sommigen hebben niet één of twee, maar drie auto’s van de zaak. Op zich is dat geen probleem, tenzij de gebruiker verkeerd omspringt met de bijtelling en de verreden kilometers niet bijhoudt. Dan wacht namelijk een naheffing en boete door de Belastingdienst, zo bleek eind vorig jaar tijdens een […]
Lees meer
 
 
Partijen willen fiscaal voordeel ZZP’er inperken
Meerdere politieke partijen willen morrelen aan het fiscale voordeel voor ZZP’ers. Dat blijkt uit een analyse van verkiezingsprogramma’s door het FD. GroenLinks zou daarbij het verst gaan van alle partijen.
Lees meer
 
 
WEA Deltaland Accountants en Adviseurs en VSVE Accountants bundelen krachten
WEA Deltaland Accountants en Adviseurs vestiging Druten en VSVE Accountants uit Beuningen zijn per 1 januari 2017 samengegaan en gaan verder onder de naam WEA Deltaland Accountants en Adviseurs.
Lees meer
 
 
‘Hoogleraren accountancy moeten zich blijven mengen in publieke debat’
Onafhankelijk onderzoek is van groot belang in de accountancysector, maar ook is het belangrijk dat hoogleraren zich blijven mengen in het publieke debat. Dat meldt minister Dijsselbloem van Financiën. In een brief aan de Tweede Kamer geeft hij aan hoe hij is omgegaan met de motie van Kamerlid Nijboer om tot meer hoogleraren accountancy te […]
Lees meer
 
 
VvE’s moeten onderhoudsspaarpotje gaan creëren
Iedere Verenigingen van Eigenaren (VvE) is straks verplicht om jaarlijks een minimumbedrag te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw.
Lees meer
 
 
ZZP’er verwacht meer werk en meer inkomsten in 2017
ZZP’ers zien de toekomst rooskleurig tegemoet. Tweederde van hen verwacht dat 2017 zakelijk gezien een beter jaar zal worden dan 2016. Uit onderzoek van ZZP Barometer onder 825 ZZP’ers blijkt dat ze met name verwachten dat ze meer opdrachten kunnen vervullen (63,4%) en dat ze een hoger tarief kunnen berekenen (34,4%).
Lees meer
 
 
SRA: accreditatie Praktijkopleiding MKB en Assurance
De Raad voor de Praktijkopleidingen heeft SRA accreditatie gegeven voor een aantal verplichte onderdelen van de Praktijkopleiding MKB en Assurance. Met dat bericht komt SRA.
Lees meer
 
 
AFM had beleidsbepalers van financiële ondernemingen niet weg mogen sturen
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelde 22 februari dat de AFM ten onrechte twee beleidsbepalers van financiële ondernemingen heeft weggestuurd. Volgens het CBb is die maatregel te zwaar.
Lees meer
 
 
NBA: Verbeterde versie verklaringengenerator en voorbeeldteksten in HRA deel 3
NBA publiceert de verbeterde versie van de verklaringengenerator en voorbeeldteksten in HRA deel 3.
Lees meer
 
 
Incassobureaus vergunningplichting
Incassobureaus die krediet aanbieden of bemiddelen in krediet moeten voor 7 april 2017 een vergunning aanvragen. Dat meldt AFM.
Lees meer
 
 
Een kwart van de stemgerechtigden is 65-plusser
Bij de komende verkiezingen is 24% van de 12,9 miljoen stemgerechtigden 65 jaar of ouder. Dat is 2% meer dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2012. Opkomst, partijkeuze en vertrouwen in de politiek variëren sterk naar leeftijd, blijkt uit nieuwe analyses. Dat meldt het CBS.
Lees meer
 
Tim Zoete. Factoring: voor ieder wat wils! Contentpartner
Factoring komt voor in vele soorten en maten. Eigenlijk is er voor elk type bedrijf wel een passende factoringoplossing. Hele grote (beursgenoteerde) ondernemingen maken gebruik van factoring, maar ook ZZP’ers en MKB-ondernemingen.
 
Inkomsten particulieren en ondernemers Opleiding
In deze educatiebijeenkomst staat de aangifte inkomstenbelasting 2015 centraal. De aangifte wordt op een systematische en praktische wijze behandeld. Bloksgewijs komen de onderwerpen aan bod. Elk blok wordt afgesloten met een casus, waarin de cursisten het geleerde in de praktijk brengen. De educatiebijeenkomst is uniek door het hoge actualiteiten praktijkgehalte. Het geleerde wordt verwerkt in […]
 
Actualiteiten regelgeving accountancy Opleiding
De wet- en regelgevende instanties hebben een grote invloed op het beroep van accountant. Wat zijn de actualiteiten die daarin nu spelen? Het zijn de actualiteiten uit 2017 die met u worden besproken. Doelstelling De accountant te informeren over de actuele ontwikkelingen in de regelgeving in 2017 en de verwachtingen voor daarna op het gebied […]
 
Belastingadviseur m/v Vacature
De ondernemer adviseren inzake de juistheid van zijn koers. Dat is in essentie het werkterrein van EDO Registeraccountants en Belastingadviseurs. EDO heeft haar vestiging in Oude Meer onder de startbaan van Amsterdam Airport Schiphol. Wij bedienen vanuit deze internationaal georiënteerde locatie onze klanten. Dit zijn vaak buitenlandse bedrijven met een vestiging in Nederland en Nederlandse […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn