Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 16 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Handreiking ODV-aanspraken en overlijden
Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst (CAP) heeft een handreiking gegeven voor de Oudedagsverplichting (ODV)-aanspraken en overlijden.
Lees meer
 
 
Wat zegt de top 10 over de kabinetsplannen?
Dinsdag 10 oktober hebben VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hun plannen voor de komende vier jaar gepresenteerd. Wat schrijven de top 10 accountantskantoren over de nieuwe plannen van het kabinet?
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Belastingverlaging in het nieuwe regeerakkoord, blij met een dode mus?
In het regeringsvoorstel hebben de regeringspartijen VVD, D66, CDA en CU ook een aantal wijzigingen voor ondernemers in petto. Hierna ga ik in op een aantal van die wijzigingen.
Lees meer
 
 
V&A PEB-afkoop onder schuldigerkenning (netto) afkoopsom
De Belastingdienst heeft twee vraag en antwoorden gepubliceerd over de afkoop van het pensioen in eigen beheer onder schuldigerkenning (netto) afkoopsom.
Lees meer
 
 
NBA publiceert aangepaste Nederlandse voorbeeldteksten en Engelse vertalingen
De NBA heeft enkele aangepaste Nederlandse en Engelstalige voorbeeldrapportages gepubliceerd. Het betreft rapportages voor specifieke sectoren en in verband met de juridische transacties inbreng, splitsing en fusie, deel 3 HRA, sectie II, hoofdstukken 11 t/m 18.
Lees meer
 
 
NBA zoekt buiten bestuur naar geschikte voorzitter
De NBA gaat buiten het bestuur op zoek naar geschikte kandidaten voor de voorzittersfunctie. Van de huidige bestuursleden heeft niemand zich beschikbaar gesteld. Dinsdag 19 december vindt een bijzondere ledenvergadering plaats waar de benoeming van een nieuw bestuurslid op de agenda staat.
Lees meer
 
 
VEB: Imtech-aandeelhouders krijgen compensatie
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is met Imtech tot een overeenkomst gekomen. Zodoende kunnen gedupeerde Imtech-aandeelhouders de komende dagen een compensatie verwachten uit het Imtech-schikkingsfonds.
Lees meer
 
 
SendCloud snelst groeiende technologiebedrijf van Nederland
SendCloud uit Eindhoven mag zich dit jaar het snelst groeiende technologiebedrijf van Nederland noemen. Het technologiebedrijf realiseerde een omzetgroei van 5463% over de afgelopen vier jaar.
Lees meer
 
 
Dijsselbloem betrekt sector bij invulling crowdfunding
Er komt een nieuw juridisch kader voor crowdfunding. Minister Dijsselbloem van Financiën nodigt betrokken partijen uit om na te denken over de invulling van de nieuwe regels. Dit zijn onder meer (grote) crowdfundingplatformen en relevante advocatenkantoren.
Lees meer
 
Je eerste klant vinden en behouden Contentpartner
Het is zover: je weken of maanden van voorbereiding en plannen maken zitten erop. In de afgelopen periode ben je druk bezig geweest met het organiseren van je nieuwe bedrijf; je hebt visitekaartjes laten drukken, je bureau ingericht en de puntjes op de i gezet van je ondernemingsplan. Nu komt mogelijk het spannendste onderdeel, maar […]
 
Praktijkervaringen met WWZ Opleiding
Het belangrijkste deel van de Wet werk en zekerheid (WWZ), de herziening van het ontslagrecht, is op 1 juli 2015 in werking getreden. Bestond bij invoering van de wet over veel vragen nog onduidelijkheid, inmiddels is er ruime jurisprudentie van kantonrechters en gerechtshoven die meer zicht geeft op de effecten van de wet in de praktijk. Doordat kantonrechters gebruik hebben […]
 
Masterclass: SBR Assurance Opleiding
Inhoud Middelgrote ondernemingen moeten vanaf 1 januari 2018 de jaarrekening met Standard Business Reporting (SBR) deponeren bij de KvK. Weet u wat u allemaal moet doen? De invoering van SBR moet leiden tot efficiency, kostenbesparing, structuur én betrouwbaarheid. Maar voor het zover is, moet u wel de software en procedures gereed hebben. Zeker als u […]
 
Senior assistent accountant/teamleider Vacature
Yaarwerk groeit momenteel erg hard en daarom zijn wij op zoek naar een collega die ons team gaat versterken. Yaarwerk is een boekhoudkantoor dat op een innovatieve manier administraties voert met een cloud oplossing, waardoor de administratieve processen optimaal zijn en wij meer ruimte hebben voor persoonlijk contact met onze klanten. Winning team! Het team […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn