Verplichte bijmenging van groen gas, isoleren, hybride warmtepompen en warmtenetten
Gawalo
Online versie

 

Wat zegt het coalitieakkoord over de verduurzaming van woningen?
Verplichte bijmenging van groen gas, isoleren, hybride warmtepompen en warmtenetten. Dat is in een notendop de weg waarlangs de nieuwe coalitie de gebouwde omgeving wil verduurzamen.
Lees verder >
Warmwater verschillen bij CW5-ketels steeds groter
Hr-ketels met tapwaterlabel CW5 zijn in de particuliere woningbouw het meest verkocht. Het verschil in tapwatercapaciteit bij CW5-toestellen is groot: tussen 9 en 12,2 liter warmwater van 60°C.
Lees verder >
“Hoge retourtemperaturen funest voor rendement warmtepomp”
Het energieverbruik voor de verwarming van woningen wordt doorgaans via theoretische modellen bepaald. Maar deze theoretische prestaties worden meestal niet gehaald. Hoe presteren de installaties werkelijk?
Lees verder >
Ventilatie: effect op coronavirus
Na uitgebreid onderzoek door het RIVM verklaart het ministerie van VWS, dat ventileren volgens de minimale eisen uit het Bouwbesluit zorgt voor een afname van het aantal coronabesmettingen.
Lees verder >
Soorten verbindingen in koudetechniek
Waar moet je op letten bij flensverbindingen, flareverbindingen, klemverbindingen en optrompverbindingen in de koudetechniek?
Lees verder >
Waterlagen op platte daken: klimaatverandering dwingt tot wijzigingen richtlijnen
Het klimaat verandert. Om de waterhoogte op platte daken ook in een veranderend klimaat te kunnen bepalen, moeten de normen en richtlijnen in NEN 3215, NTR 3216 en NEN-EN 1991/NB worden aangepast.
Lees verder >
Nieuwe lucht-waterwarmtepomp zonder buitendeel
Vanaf april 2022 is Vincent beschikbaar. Deze compacte lucht-waterwarmtepomp zonder buitendeel is dan leverbaar in verschillende typen.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright