Hoeveel weten we al?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Vijf nadelen van roodharig zijn

Mensen met rood haar hebben meer verdoving nodig voordat ze er iets van merken. Daarom zijn ze doorgaans banger voor de tandarts, blijkt uit onderzoek.

 
 
Quest
 

Nog snel een sinterklaascadeautje scoren? Wat dacht je van deze scheurkalenders?

Of je nu een cadeau zoekt voor een geschiedenisliefhebber, een nieuwsgierig kind of iemand die dól is op weetjes, bij Quest zit je hoe dan ook goed. Met onze scheurkalenders maak je iedereen blij. Perfect voor in de schoen of onder de boom.

 
 
Quest
 

De voetbalgeschiedenis van Nederland begon 25 jaar eerder dan gedacht

De oudst bekende voetbalwedstrijd in Nederland werd in 1854 gespeeld, wist sporthistoricus Jan Luitzen te achterhalen voor zijn promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit. Een Engelse leraar nam de eerste voetbal mee naar Nederland.

 
 
Quest
 

Dit moet je weten over kwantummechanica om het iets beter te begrijpen

Op de schaal van het allerkleinste, in de wereld van de kwantummechanica, gaan zaken er heel anders aan toe dan we gewend zijn. Toch is het deze bizarre, onvoorstelbare, maar vreselijk echte natuurkunde die de basis vormt voor onze huis-, tuin- en keukenwerkelijkheid. Een spoedcursus kwantum.

 
 
Quest
 

Veel Nederlanders zijn 'vaccinatietwijfelaar', blijkt uit onderzoek

Uit een steekproef van de TU Delft blijkt bijna driekwart van Nederland twijfelt of ze een vaccin tegen corona willen nemen. Zij willen in meerdere of mindere mate eerst de bijwerkingen afwachten. Hoeveel weten we over de risico's?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

10 vragen (én antwoorden) over het nieuwe coronavaccin

Het vaccin dat we gaan gebruiken voor covid-19 is volgens een nieuw procedé gemaakt. Maar hoe dan? En hoe kon het er zo snel zijn?