Klik hier voor de online versie

2021 | Nummer 4 | Continuïteit

Nummer 4 van Tijdschrift Familiebedrijven is verschenen. In het nascholingstijdschrift gaan we in op de do’s en don’ts op het gebied van continuïteit voor familiebedrijven. Met onze multidisciplinaire opzet geven wij een inkijk vanuit meerdere rechtsgebieden. Met onze multidisciplinaire opzet geven wij een inkijk vanuit meerdere rechtsgebieden: fiscaal, juridisch, financieel en accountancy.

Bij een onderneming in zwaar weer kunnen de nodige fiscale problemen spelen. Deze editie gaat uitgebreid in op de positie van de directeur en de aandeelhouder, de ontwikkelingen op het terrein van verliesverrekening in de vennootschapsbelasting, de wijziging van de systematiek van de verliesverrekening met ingang van 2022 en de aanscherping van de liquidatieverliesregeling per 1 januari 2021.

Ook uitgebreid aan bod komt de ‘De Wet Homologatie Onderhands Akkoord’ (WHOA), die aan de hand van een praktijkcasus wordt uitgelegd. Met deze per 1 januari 2021 in werking getreden wet kunnen ondernemingen buiten faillissement herstructureren door het aanbieden, en zelfs met dwang opleggen van een akkoord aan hun schuldeisers en aandeelhouders. 

Hoe continuitsvraagstukken in de jaarrekening verwerkt worden is altijd al lastig, zeker in tijden van een pandemie. Ook hierop wordt uitgebreid ingegaan. 

Tot slot wijdt gaat nummer 4 in op de complexe waarderingsproblematiek van de onderneming, in het bijzonder het cash en debt-free-prijsmechanisme bij M&A-transacties.

Vraag een gratis proefnummer aan
Waarom Tijdschrift Familiebedrijven?
Direct abonneren
ONS ADRES:
Tijdschrift Familiebedrijven
MOCuitgeversvanmorgen
Parallelweg 25
7213 VT Gorssel

MOCuitgevers is uitgever van Accountancy Vanmorgen, Fiscaal Vanmorgen, JurisDidact, Salaris Vanmorgen en Pensioen Vanmorgen.

Copyright © 2021 Tijdschrift Familiebedrijven. Alle rechten voorbehouden.

CONTACT

Klik hier om je uit te schrijven voor deze nieuwsbrief