Een biomeiler is een soort composthoop die warmte produceert. Daarmee kunnen zelfs huizen en bedrijven worden verwarmd. Kan deze mini-bio-energiecentrale een rol spelen in de zoektocht naar verwarmen met hernieuwbare energie?
Voor het isoleren van woningen kunnen eigenaren vanaf dit najaar weer subsidie aanvragen. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) gaat dan weer van start.
Bijna de helft van de Nederlanders is bereid en van plan om zijn of haar woning aardgasvrij te maken. Wel vindt de meerderheid van de bevolking dat de overheid op zijn minst moet meebetalen aan het aardgasvrij maken van woningen.
Vraagt elektrische verwarming om kennis van elektrotechniek?
Verwarming is traditioneel het domein van de w-installateur. Maar steeds vaker heeft verwarming ook een elektrotechnische component. Wat moet een w-installateur weten van elektrotechniek om ook de installatie van elektrische verwarming tot een goed einde te brengen?
De nieuwe certificeringsregeling voor cv-installateurs moet een einde maken aan incidenten met koolmonoxide. Bij het uitvoeren van onderhoud loopt de cv-monteur echter wel een risico om in aanraking te komen met dit giftige gas.
De Tweede en de Eerste Kamer hebben positief gestemd over een verplichte certificering voor cv-installateurs, ook wel de ‘Gasketelwet’ genoemd. Hoe kunnen installatiebedrijven zich daar het beste op voorbereiden?
Het bepalen van het geluidsvermogen van een ventilator is een uitgangsgegeven van een geluidstechnische berekening in een bepaald ventilatiesysteem. Hoe bepaal je dat geluidsvermogen?