Gawalo
Online versie
Waterstof als alternatief voor aardgas in cv-ketels  

Verwarmen op waterstofgas lijkt zo op het eerste gezicht het ideale alternatief voor verwarmen op aardgas. Bij de verbranding komt geen CO2 vrij. Bovendien hebben we de infrastructuur er al voor liggen. En als kers op de taart is er geen gevaar voor koolmonoxide. Waar wachten we nog op?

Lees verder >
Wat is waterstof?

Omdat de moleculen zich zo graag met andere moleculen binden, komt waterstof op aarde in vrije vorm niet voor. Daarom maken we waterstof uit aardgas. Die is echter niet groen. Maar er zijn andere methoden.  

Lees verder >
Waterzijdig inregelen in acht stappen

Met waterzijdig inregelen worden verwarmingsinstallaties hydraulisch in balans gebracht en krijgen alle afgifte-elementen de juiste volumestroom. Hoe pak je dat aan?

Lees verder >
(advertorial)
alt
De nieuwe Aquarea T-CAP
De nieuwe T-CAP-reeks is uitgebreid met een 16kW pomp. Deze behoudt zijn volledige capaciteit bij buitentemperaturen tot -15°C. De warmtepomp past perfect in retrofit huizen en is geschikt voor commerciële toepassingen, het verwarmen of koelen van gebouwen en de productie van warm water.
Installateur en adviseur samen sterk bij legionellapreventie

Alle kennis van legionellapreventie is gebundeld in de ISSO-publicaties en Waterwerkbladen. Maar nu is het tijd dat BRL6010-gecertificeerde bedrijven en installatiebedrijven ook in de praktijk hun kennis op elkaar laten aansluiten. Hoe pak je dat aan?

Lees verder >
Klimaattechniek klaar voor de toekomst

Er verandert veel op het gebied van klimaattechniek voor de utiliteitsbouw. Hoe klimaatinstallaties daaraan kunnen bijdragen is het onderwerp van het congres 'Futureproof Klimaattechniek'.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Vrije koeling minimaliseert energieverbruik datacenter

Nederland staat vol datacenters met verouderde, energieslurpende koelinstallaties op het dak. Nergens meer voor nodig, want de nieuwste koudwatermachines brengen het energieverbruik met tientallen procenten omlaag. Specialist Stulz gebruikt waar mogelijk buitenlucht om energie te sparen.

Lees verder >
Blog
Leerlijn warmtepompen legt basis voor kennis duurzame technieken

De installatiewereld ziet meer en meer in dat kennis van warmtepompen onmisbaar is. Niet alleen is de warmtepomp in opmars. De basistechniek van de warmtepomp gaat ook zijn toepassing vinden in nieuwe duurzame technieken.

Lees verder >
Whitepaper
Afvalwarmte

Een warmtenet dat afvalwarmte gebruikt is volgens critici niet per se duurzaam. Door het terugdringen van de afvalberg komen we straks misschien afval tekort om aan de ambities van warmteleveranciers te voldoen. Er zijn dus andere duurzame warmtebronnen nodig. 

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright