Gawalo
Online versie
Woningen zelfvoorzienend met zonnestroom en waterstof

Waterstof en zonnepanelen in combinatie met een elektrolyser en brandstofcellen maken appartementen in een Zweedse gemeente grotendeels zelfvoorzienend.

Lees verder >
Warmtenet reële optie voor NOM-hoogbouw

Tussen al het warmtepompgeweld zou je ze bijna vergeten: warmtenetten. Toch is dit voor veel gebouwen in Nederland de enige reële optie om energieneutraal te worden. Dit geldt vooral voor bestaande flatgebouwen met meer dan zes verdiepingen.

Lees verder >
All-electric ambulancepost met lucht-waterwarmtepomp

De nieuwe ambulancepost van Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid in Streefkerk is all-electric. Een warmtepompsysteem zorgt voor de verwarming en warmtapwatervoorziening.

Lees verder >
(advertorial)
alt
NIEUW: MAGNUM HeatBoard (E)
Revolutionair droogbouwsysteem voor elektrische vloerverwarming. Met een opbouwhoogte van slechts 12 mm is MAGNUM Heatboard het dunste droogbouw systeem in zijn soort. Het systeem heeft een contact over de gehele vloer en biedt zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht.
Waterstof cv ketels voor 80 woningen

Tachtig nieuwbouwwoningen in Hoogeveen zullen volgend jaar verwarmd worden met cv-ketels op waterstof.

Lees verder >
Van secretaresse naar servicemonteur

Sandra van Assen, servicemonteur bij Breman Woningbeheer Zuid in Weert maakte een opmerkelijke carrièreswitch. Ze was secretaresse en ging als zij-instromer het installateursvak in. 

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
Acto
Snel en foutloos calculeren
Hoe? Ontdek het tijdens de speciale ontbijtsessies waarbij u kennis maakt met de nieuwste calculatiesoftware van Acto. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden ontdekt u alle voordelen en maakt u scherpe aanbiedingen in een handomdraai. Sessies zijn op 13 februari en 7 maart.
Partnernieuws
Rookgasanalyse-workshops bij Euro-index

Een goede analyse van de rookgassen is nodig voor het afstellen en onderhouden van een moderne cv-installatie. Euro-index verzorgt in samenwerking met diverse ketelfabrikanten rookgasanalyse-workshops.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Warmtepompen: in 1 uur helemaal op de hoogte

Architect, installatieadviseur, medewerker van een vastgoedbedrijf of woningcorporatie: blijf op de hoogte van de actuele warmtepomp-technologie en toepassingen.

Experts vertellen alles over de nieuwste ontwikkelingen tijdens de 'Innovatieroute Warmtepompen' op de Bouwbeurs.

Blog
Heeft de cv-installateur de kennis en kunde om een warmtepomp te installeren?

De overheid heeft een knoop doorgehakt: in 2050 moeten we gasvrij wonen. Maar hebben Nederlandse installateurs daarvoor de kennis en kunde in huis ?

Lees verder >
Whitepaper
Energiebehoefte Gebouwen

Berekening van de energiebehoefte van een gebouw, welke variabelen spelen hierbij een rol. Daarover leest u meer in deze gratis whitepaper met enkele praktische voorbeeldberekeningen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Kom naar Futureproof klimaattechniek en benut de kansen van de energietransitie
Er verandert veel op het gebied van klimaattechniek voor de utiliteitsbouw. Duidelijk is dat de energieprestaties van gebouwen omhoog moeten. Dat klimaatinstallaties daaraan kunnen bijdragen staat vast. Hoe? Dat hoort u tijdens dit congres. Experts uit het vakgebied gaan in op de laatste technologische ontwikkelingen, kansen voor de toekomst en ervaringen uit de praktijk. 
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright