Gawalo
Online versie
Waterstof vervangt aardgas in oude Lochemse huizen   
Bewoners van een oude wijk in Lochem willen waterstof als alternatief voor aardgas. De animo in de wijk is groot. Een modelwoning is ontworpen om monteurs op te leiden.
Lees verder >
Koeling met warmtepomp 
meer dan een bijproduct 
Warmtepompen bieden in tegenstelling tot gasgestookte cv-ketels een eenvoudige mogelijkheid om te koelen. Lang werd deze koeling gezien als een bijproduct. Maar tegenwoordig ontwikkelen leveranciers steeds meer producten om het maximale uit deze koelmogelijkheid te halen.
Lees verder >
Coronacrisis: meer herstel dan vertrouwen in de installatiebranche     
Er lijkt op z’n minst sprake van voorzichtig herstel. Zeker onder de installatiebedrijven. Zo blijkt uit de derde editie van BouwMonitor, een onderzoek van Gawalo en USP. Maar de sector blijft beducht voor de nabije toekomst.  
Lees verder >

(advertorial)
Kennismiddag
Voor niks gaat de zon op
Maar voor PV-installaties is kennis nodig! Breng in één middag uw technische kennis up-to-date. Met praktijkgerichte oplossingen die aan de gewijzigde regelgeving voldoen. Als deelnemer aan de Kennismiddag ontvangt u na afloop een certificaat en het Praktijkboek PV-installaties.   
RIVM blijft bij standpunt over coronabesmetting en ventilatie
Ventileren blijft belangrijk, maar heeft geen invloed op de verspreiding van het coronavirus. Dat blijft het officiële standpunt van de RIVM. Nieuw onderzoek van de UvA vormt volgens de RIVM geen aanleiding om dit standpunt te herzien.
Lees verder >
Uniforme Objecten Bibliotheek verschenen in eerste versie
De eerste versie van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) is verschenen. Dit platform moet de foutloze uitwisseling van 3D-modellen tussen alle partijen in de bouwketen mogelijk maken. 
Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
alt
Boilers van Itho Daalderop
Boilers van Itho Daalderop zorgen overal in een woning voor royaal warm water. Al sinds 1930 hebben wij ervaring met warm water en sindsdien zijn wij blijven innoveren. Hierdoor staan onze boilers al jaren bekend voor betrouwbaarheid en kwaliteit.
Partnernieuws
Energie besparen in de keuken
Nederland gaat langzaam van het gas af. Nieuwe woningen zullen niet meer op het gasnet aangesloten worden, maar ook bestaande woningen moeten over op duurzame warmtevoorzieningen. De warmwatervoorziening in de keuken is daarbij nog steeds onderbelicht. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Robuuste wc-bedieningsplaat
De wc- en urinoirbedieningsplaten TECEsolid zijn zowel elegant als robuust en zijn dankzij de stevige constructie ook ideaal voor openbare toiletruimten. Het front met ronde hoeken is helemaal van deze tijd en is verkrijgbaar in geborsteld rvs, glanzend wit en chroom en mat wit.
Vakbase W-installatie
Warmteterugwinning met een warmtewiel
Voor warmteterugwinning (wtw) bestaan verschillende systemen. Deze zijn onder te verdelen in recuperatieve wtw-systemen en regeneratieve wtw-systemen. Onder de regeneratieve systemen vallen de wtw-systemen met een warmtewiel. Hoe werken die precies?
Lees verder >
Whitepaper
Ventilatiesystemen
Ventilatiesystemen ontwerpen: aandachtspunten voor ventilatiekanalen
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright