Met ondergronds waterstofnet kunnen bewoners hun huis volledig verwarmen met waterstof
Gawalo
Online versie

 

Woning krijgt aansluiting op ondergronds waterstofnet
Half november krijgt een bestaande woning een individuele aansluiting op een lokaal, ondergronds waterstofnet. Daardoor kunnen de bewoners hun huis en tapwater volledig met waterstof verwarmen. H2@Home* onderzoekt ‘live’ hoe je waterstof zo optimaal en veilig mogelijk in een woonomgeving toepast.
Lees verder >
Soorten groene daken en de isolatiewaarde
Groene daken barsten van de voordelen ten opzichte van met pannen belegde daken of bitumendaken. In dit deel bekijken we de isolatiewaarde van vegetatiedaken.
Lees verder >
Infraroodpanelen: vijf vragen en antwoorden
In Nederland woedt een hevige discussie over de rol van infraroodpanelen in de energietransitie. Onmisbare schakel in de energietransitie of te duur in gebruik?
Lees verder >
Waterstofketel van Viessmann is aardgas-ketel met ombouw kit
Viessmann kiest voor serieproductie-ketels die zowel met aardgas, mengsels van aardgas en waterstof, als met zuivere waterstof kunnen werken. 
Lees verder >
Wel een warmtepomp, geen ruimte voor vloerverwarming
Bij de installatie van de lagetemperatuurwarmtepomp hoort een lage temperatuur afgiftesysteem. Bij nieuwbouw kiest men vaak voor vloerverwarming. Maar wat als die bouwkundige hoogte er niet is?
Lees verder >
Hr-ketels: acht opvallende innovaties
De hr-ketel is nog lang niet aan het einde van zijn levenscyclus. Tot 2050 blijft Nederland aan het gas en daarna misschien wel waterstofgas. Of gewoon aardgas. Ketels worden wel steeds zuiniger door slimme innovaties van ketelfabrikanten.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright