Volgende groeifase Battolyser Systems wordt mogelijk
Kennisbanken E-installatie
Online versie
Waterstofbatterij klaar voor massaproductie
Battolyser Systems, een batterij/waterstof spin-off van de TU Delft, is klaar om zijn gepatenteerde technologie op de markt te brengen voor massaproductie.
Lees verder >
Hoe scheid je de werkplek van een voeding?
Werken onder spanning is verboden zoals staat beschreven in het Arbobesluit 3.5. Uitzonderingen op deze regel zijn er slechts bij zeer hoge uitzondering. Toch gebeuren er regelmatig elektriciteitsongevallen. In dit artikel meer over het scheiden van de werkplek van een voeding.
Lees verder >
De elektrische installatie van een split airco 
Moet bij de elektrische aansluiting van een split airco rekening worden gehouden met een aparte eindgroep? En moet de split airco achter een aardlekschakelaar? 
Lees verder >
Meer meten aan pv-installaties biedt waardevolle inzichten  
Na het installeren van pv-installaties, moeten een inspectie en een aantal metingen plaatsvinden. Hiervoor zijn verschillende regelingen en normen van toepassing.
Lees verder >
Licht en reflectie
Licht is in menig opzicht een bijzonder fenomeen. Onder andere is het niet direct zichtbaar. Alleen aan de bron is te zien waar het vandaan komt en de invloed ervan door de aangelichte objecten binnen het gezichtsveld. 
Lees verder >
Meer artikelen
Sponsored content
Slim & Snel installeren: antwoord op de vraag naar kortere bouwtijden
Het zijn pittige tijden voor installateurs: wet- en regelgeving veranderen continu, er worden kortere bouwtijden gevraagd en er is onvoldoende geschoold personeel. Met het Slim & Snel Installeren-concept zet Hemmink een volgende stap om de installateur bij te staan. 
Lees verder >
Blog
Is het energienet klaar voor de elektrische revolutie?
Hoewel de autoverkoop in 2020 dankzij de coronacrisis met bijna 25% daalde, verdubbelde het aantal elektrische voertuigen (EV's) in Nederland. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Qualtity, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 2 weken gratis > 
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Topjobs
Teamleider Projecten
Erasmus Universiteit Rotterdam
Teamleider Informatievoorziening Vastgoed
Erasmus Universiteit Rotterdam
Technisch Projectmanager Gebouwgebonden Installaties
Erasmus Universiteit Rotterdam
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright