Nieuwsbrief van 7-1-20 6:43:03
Online bekijken

Een goede vloerafwerking is de basis

Eenvoudig smaakvol van vloer tot plafond

Horecakoning Won Yip heeft onlangs een nieuw, hip en sfeervol visrestaurant in Amsterdam Oud-Zuid geopend, genaamd Simply Fish. De eetgelegenheid laat zich voorstaan op de pure smaak van vis ‘zonder moeilijk gedoe eromheen’. Ook de sfeer en uitstraling van het restaurant moesten hieraan voldoen.

Minimale geluidsoverlast, maximaal comfort

Steeds meer mensen gaan dichter op elkaar wonen en werken. Dit leidt tot veel geluidsoverlast. Om de geluidsoverlast te verminderen biedt Mavotrans-dBreak Isofloat de oplossing. Deze zwevende ondervloerconstructie wordt op maat ontworpen voor situaties waar hoge eisen worden gesteld aan zowel luchtgeluidisolatie en contactgeluidisolatie naar omliggende ruimten.

Iedere renovatie verdient een warme vloer

MAGNUM levert diverse vloerverwarmingssystemen die uitermate geschikt zijn voor renovatieprojecten. Door de minimale installatiehoogte hoeft er geen freeswerk verricht te worden. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag of egalisatie meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen. Dit verhoogt de opwarmsnelheid van de vloer waardoor het systeem zeer geschikt is voor badkamers.

Sneldrogende en krimparme egalisatie voor elke vloer

In veel projecten worden zowel zandcementdekvloeren als anhydrietvloeren toegepast. Dat kan voor problemen zorgen, maar de 924 Europlan Hybrid van Forbo Eurocol biedt uitkomst: eindelijk een krachtige egalisatie voor zowel gips als cement. 924 Europlan Hybrid heeft het beste van twee productsoorten in zich verenigd. Het egaliseermiddel is snelafbindend en biedt de snelle droging van een cementgebonden egalisatie en heeft de krimparme eigenschappen van een gipsgebonden egalisatie.
Meer over Vloerbedekkingen op de themapagina

Ultra sterke vloer met betonlook? Ultratop!

De vloer krijgt het moderne uiterlijk van beton. Dankzij de hoge druksterkte, kunnen de ruimtes zwaar worden belast. Omdat het een gietvloer betreft kunnen grote oppervlaktes in een mum van tijd worden voorzien van een laag Ultratop, een zeer hoogwaardig, cementgebonden vloeimortel/egaliseermiddel.

Weer en vuil hebben geen vat op dakterras

The Links Valley in Ermelo is de eerste golfbaan van Europa die in twee richtingen bespeelbaar is. De nieuwe brasserie van deze ‘reversible’ golfbaan heeft een buitengelegen terras. Een goed geïsoleerde afwerking van het vloeroppervlak mocht daarom niet ontbreken. De afwerking moest een beloopbaar waterdicht oppervlak vormen met een beperkt gewicht én met een beperkte hoogte. De keuze viel daarom op het Triflex BIS systeem en het Triflex BTS-P systeem, kwartszand fijn.

Warmere vloer met Thermoskussens

Vloeren verliezen vrijwel alle warmte door uitstraling naar de kruipruimtebodem en fundering. Andere soorten isolatie, zoals minerale wol, PUR-schuim en EPS (polystyreen) remmen wel de warmtestroom, maar doen niets aan het uitstralende effect. Daardoor blijft 24 uur per dag warmte aan de onderkant weglekken. Zes actieve oppervlakken van het TONZON Thermoskussen reduceren de warmtestraling tot vrijwel nul. Het resultaat is een warmere vloer bij een lagere luchttemperatuur.

Vloerschroef die spleetvorming en krakende vloeren voorkomt

De Duitse schroevenspecialist HECO levert de HECO-UNIX-Top voldraadschroef met een kleine verzonken lenskop van roestvrij staal A2. Bijzonder aan deze schroef is het 'samentrekeffect' dat ontstaat door de volledige schroefdraad met veranderende spoed. Die zorgt er bijvoorbeeld voor dat houten onderdelen bij het inschroeven samen worden getrokken. De spleetvorming of het kraken van vloerplaten wordt zo voorkomen. De belasting wordt volledig door de draad geabsorbeerd.

Duurzame vloerafwerkingen

Er is een keur aan duurzame, natuurlijke vloerbedekkingen op de markt waarmee het interieur verfraaid kan worden. Een kanttekening bij het brede aanbod is dat meerdere soorten nogal wat kilometers afleggen om hier in Nederland op de markt te kunnen verschijnen...
4.432
Leveranciers
25.871
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.