Nieuwsbrief van 28-5-20 6:30:21
Online bekijken

Van renovatie tot prefab en van innovatie tot duurzaamheid

Hét nieuwe bouwen

Structural Insulated Panel Systems (SIPS) worden steeds vaker ingezet in plaats van traditionele bouw of houtskeletbouw. Door een volvlakse verlijming van het binnen- en buitenblad met de harde isolatiekern ontstaat een constructief sandwichelement met een ongekende stijfheid en sterkte. De panelen kunnen zowel constructief als gevelvullend worden toegepast.
 

IsoBouw introduceert dakelementen met geïntegreerde nestkasten

Volgens de ‘Wet natuurbescherming’ mag de ecologische functionaliteit niet achteruitgaan bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dieren en planten moeten worden beschermd door extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vervangende nestkasten. Als leverancier van milieuvriendelijke en energiebesparende isolatiesystemen ondersteunt IsoBouw haar klanten ook op dit gebied. Op aanvraag kan IsoBouw haar dakelementen voorzien van een Avi-nestkast.

Vooruitstrevende partners uit de bouwindustrie passen innovatief modulair bouwsysteem toe in modelwoning Lemelerveld

Verschillende partijen uit de prefab bouwindustrie hebben de koppen bij elkaar gestoken om het woningtekort in Nederland aan te pakken. Prefab vloerproducent VBI, Rc Panels, Factory Zero en de Modulefabriek maken gebruik van een modulair en innovatief bouwsysteem waarbij een complete verdiepingsvloer, inclusief de prefab installatie-elementen voor verwarming, warm water, ventilatie en voor het rioolstelsel, in één keer in een woning wordt geïnstalleerd.

bloqz prefab-woningbouw

Het bloqz prefab-woningbouwconcept is gericht op het snel, efficiënt en duurzaam kunnen realiseren van woningen om te kunnen voldoen aan dat deel van de vraag naar 100.000 energieneutrale of bijna energieneutrale nieuwbouwwoningen, dat met traditionele bouwmethoden niet gerealiseerd zou kunnen worden. Het casco van de bloqz woningen wordt opgebouwd uit geprefabriceerde elementen, die met droge verbindingen en plug-and-play-koppelingen worden bevestigd.

Oude melkfabriek omgetoverd tot inspiratiewinkel

De oude melkfabriek van Emmen is omgetoverd tot een prachtige showroom annex inspiratiefabriek van IDuMM Design. Een fraaie creatieve plek die het officiële Dutch Design merk IDuMM - dat zowel voor particulieren als de projectmarkt ontwerpt - op het lijf is geschreven. De hele restyling is - hoe kan het ook anders - door henzelf gedaan. IDuMM deed het ontwerp en de realisatie, van het toilet tot aan de keuken en van de muren tot het plafond.

Opnieuw behalen dertig betoncentrales Mebin gouden CSC-certificaat

Betonproducent Mebin blijft inzetten op het verduurzamen van zijn betonmortelcentrales. Dertig centrales van Mebin hebben onlangs voor een tweede keer het gouden duurzaamheidsniveau bereikt van de Concrete Sustainability Council (CSC), het wereldwijde keurmerk voor duurzame betonproductie. Onafhankelijk certificeerder Kiwa reikte de gouden CSC-certificaten op woensdag 20 mei uit aan Mebin.

Toekomst familiebedrijf BIA-Beton

Beton-Industrie Arts is in 1925 opgericht in Mill en sinds 1935 in handen van de familie Arts. Over de jaren heen is BIA-Beton uitgegroeid tot een toonaangevende producent van betonstenen en blokken. Zusteronderneming BIA-Systeemwanden is actief in de productie van en handel in systeemwanden. Al met al, een familiebedrijf dat met beide benen op de grond staat en veel waarde hecht aan stabiliteit, loyaliteit en continuïteit.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.