Waarom was Nederland vóór de coronacrisis zo vaak en zo lang onderweg? Cees-Jan Pen, lector de Ondernemende Regio van Fontys Hogescholen, breekt een lans voor de 15-minutenstad.
Vastgoedmarkt
Online versie
‘We gaan één of twee dagen per week naar een kantoor dicht bij huis’
Waarom was Nederland vóór de coronacrisis zo vaak en zo lang onderweg? Cees-Jan Pen, lector de Ondernemende Regio van Fontys Hogescholen, breekt een lans voor de 15-minutenstad.
Lees verder >
Somerset en Bohemen steken 250 mln in stadsdistributiecampus Amsterdam
De ontwikkelaars Somerset en Bohemen investeren 250 miljoen euro in de ontwikkeling van een 120.000 m2 omvattende campus voor innovatieve stadsdistributie op bedrijventerrein Lijndenhof aan de rand van Amsterdam.
Lees verder >
‘Onze generatie wil graag op een andere manier wonen’
In commercieel vastgoedkringen zijn wooncoöperaties niet bepaald ingeburgerd. Toch bestaan zij in Nederland al vele jaren. Een reportage over het zelf bouwen en beheren van woningen in Utrecht.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Kracht van de inclusieve stad
Agglomeratiekracht lijkt een simpel begrip, groter is beter. De omvang van steden wordt snel gezien als de belangrijkste eigenschap voor agglomeratiekracht. Maar groter is niet per definitie beter.
Lees meer over de agglomeratiekracht en download het rapport.
‘Niet langer de markt maar individu bepaalt aanbod aan werkplekken’
Hoe moet je als gebouweigenaar of werkgever inspelen op de door corona veranderde behoefte aan werkplekken? Zes vragen aan Maarten Vermeulen, directeur van MVGM Nederland.
Lees verder >
Hoe het geloof in oppositie tegen emissie URW verdwijnt
Unibail-Rodamco-Westfield (URW) ligt op koers om goedkeuring van zijn aandeelhouders te krijgen voor de geplande kapitaalverhoging van 3,5 miljard euro.
Lees verder >
De wicked werkelijkheid van verstedelijking
Er zijn verschillende soorten problemen. Simpele problemen, complexe problemen en er zijn wicked problemen. Deze problemen laten zich slecht definiëren. Ze zijn subjectief, relatief, chaotisch en dubbelzinnig, vol belanghebbenden en verschillende agenda's, schrijft Gert-Joost Peek.
Lees verder >
Wat vangt Friese corporatie voor 357 garageboxen?
De Friese woningcorporatie Elkien heeft 357 gararageboxen verkocht aan een particuliere belegger. De corporatie vond het bezit niet langer behoren tot haar kerntaak. 
Lees verder >
DHG ontwikkelt extra dc voor FreightNed
In maart 2021 opent FreightNed in Oosterhout de deuren van een nieuwe uitbreiding, een Smartlog warehouse van 10.000 m2.
Lees verder >
MediaMarkt introduceert nieuw concept in The Wall
De elektronicawinkel MediaMarkt heeft zijn huurcontract in The Wall langjarig verlengd, waarbij de winkel is verkleind naar 3.500 m2.
Lees verder >
Nog geen duidelijkheid over voormalige Belgische Blokker-winkels
De situatie bij de Belgische winkelketen Mega World, zoals Blokker momenteel heet bij de zuiderburen, blijft nog even onzeker.
Lees verder >
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright