Nieuwsbrief van 1-9-20 12:30:28
Online bekijken

Veiligheid en architectuur staan voorop

Rook- en koolmonoxidemelders: een must in elke woning

Zowel rook als koolmonoxide zijn sluipmoordenaars. Rook verspreidt zich razendsnel door een huis. Wie ligt te slapen, wordt overvallen. Daarom is een rookmelder cruciaal. Evenzo belangrijk is het vroegtijdig detecteren van concentraties koolmonoxide in een woning. Chubb levert melders die levens kunnen redden. Voor nieuwbouwwoningen geldt, conform NEN 2555, dat afhankelijk van de woning deze opgeleverd moet worden met op elke verdieping in de vluchtroute een 230V gekoppelde rookmelder met back-up.

Glazen vouwwand als tweede huid

Open en transparant - en tegelijkertijd een passiefhuis: een vermeende tegenstrijdigheid. Maar met een combinatie van de juiste elementen is dit echter een beproefd concept. De glazen vouwwanden van Solarlux fungeren daarbij als een tweede huid voor het gebouw. Het ingenieuze samenspel van architectuur, technologie en de natuurlijke bron van het zonlicht heeft geleid tot een doordacht en harmonieus resultaat.

Project Fabrick in Almere Poort: uniek grootsteeds gevelbeeld

‘Een snufje Amsterdam en een snufje New York’, beloofde de verkoopbrochure. Die belofte is zonder meer waargemaakt. Met z’n 25 appartementen is Fabrick in Almere Poort een opvallende combi van de robuuste, industriële stijl van lofts in New York en de Superlofts-stijl die door Mark Koehler Architects in Amsterdam is ontwikkeld. Architect Mitchel Ovens vertelt hoe het conceptuele beeld is vormgegeven en welke bijdrage de kunststof kozijnen met VEKA SPECTRAL hebben geleverd.

Energietransitie vraagt goede isolatie

De EU maakt van de dringende renovatie van onze gebouwen en infrastructuur een prioriteit, niet alleen om de klimaatverandering tegen te gaan, maar ook om bewoners uit de energiearmoede te halen en ervoor te zorgen dat gebouwen een comfortabele, gezonde en betaalbare leef- en werkomgeving bieden. Veel woonwijken in Nederland stammen uit de jaren zestig en zeventig en zijn toe aan renovatie.

Schöck Isokorf® IQlick biedt ruimte voor verspringende balkons

Verspringende balkons in een gemetselde gevel geven een nieuw appartementencomplex aan de Lingedijk in Tiel een fraai aanzien. Voor de uitvoering van de bouw is deze combinatie echter lastig. Ontwikkelaar en bouwer KlokGroep en Multicom losten dit op met Isokorf® IQlick van Schöck, waarmee de balkons achteraf koudebrugvrij worden gemonteerd.

Themapagina “Woningbouw”

Woningbouw is een enorm diverse tak van bouwen, omdat onze persoonlijke smaken en budgetten nu eenmaal verschillen: vrijstaande villas, luxe rijtjeshuizen, sociale woningbouw, appartementen of torenflats; alles is mogelijk. Ben je op zoek naar productdetails of productinformatie? Dan zit je goed op NBD-Online. Hier vind je de laatste trends in woningbouw, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige informatie en nog veel meer interessante artikelen, zoals basiskennis, expertartikelen en "Meer over".
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.