Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,
Met enorm veel energie voerden we de afgelopen tijd campagne. Op heel veel plekken behaalden we mooie resultaten. Zo werden we onder andere de grootste partij in Amsterdam, Haarlem en Leeuwarden. Kwamen we in Roermond na vier jaar afwezigheid weer terug in de gemeenteraad en verdubbelden we in Wageningen. Natuurlijk is dit maar een kleine greep en is de lijst met steden en dorpen waar we het goed deden te lang om op te noemen.

Er zijn ook plekken waar het resultaat tegenviel. De komende tijd zullen we daar extra aandacht aan besteden, om de lokale afdelingen te ondersteunen en het herstel in te zetten. Die aandacht hebben we ook voor al die vrijwilligers die zo hard hebben gewerkt voor onze mooie partij. Want onze leden hebben de afgelopen maanden het verschil gemaakt. We zijn dankbaar aan alle PvdA-kiezers en trots op al onze kandidaten en vrijwilligers. Samen maken we Nederland de komende jaren eerlijker en socialer.

Hartelijke groet,

Esther-Mirjam Sent


Ledenkamer is geopend


De leden bepalen de koers van de partij. Voor het Congres op 11 juni aanstaande kunnen jullie tussen vrijdag 25 maart 15:00 en zaterdag 7 mei 13:00 via de Ledenkamer moties, amendementen en voorstellen indienen. Over het schrijven van een goede motie zullen binnenkort twee online sessies worden georganiseerd (daarover later meer). 
Inloggen in de Ledenkamer kan met de gegevens van jouw MijnPvdA account. Nog geen account? Die is met twee klikken te activeren via deze link.

Ook doet het partijbestuur op het congres een aantal voorstellen tot wijziging van de reglementen en statuten. Deze voorstellen zullen vanaf woensdag 30 maart te vinden zijn in de amendeer-optie van de Ledenkamer. Deze voorstellen zijn nu al hier te downloaden.

An image

Naar een beter recht in Nederland - Lezing door Jeroen Recourt


Op woensdag 30 maart om 19.30u organiseert Linksom! in de PvdA een lezing over een betere rechtsbescherming en rechtshandhaving in Nederland. En over de rol van de PvdA daarin. Jeroen Recourt is Eerste Kamerlid voor de PvdA en was voorzitter van haar werkgroep zelfevaluatie, die werd ingesteld naar aanleiding van de toeslagenaffaire. In de OBA in Amsterdam (Oosterdokskade 143) reflecteert hij op het rapport ‘Ongekend Onrecht’ en op de staat van het Nederlandse rechtssysteem.

Co referent is Amma Asante, voorzitter van de wettelijke landelijke cliëntenraad. Opening door Coby van Berkum, voorzitter PvdA Noord-Holland. De lezing is via deze link live op YouTube te volgen, PvdA leden zijn van harte welkom en er is gelegenheid om vragen te stellen.

An image

Nieuw: Netwerk Onderwijs


Netwerken zijn in de PvdA dé plek waar leden samenkomen op inhoudelijke thema’s. Alle PvdA’ers kunnen zich aanmelden om mee te doen in een netwerk: je hoeft geen expert te zijn!
 
In het netwerk Onderwijs kunnen PvdA’ers praten over alle takken van het onderwijs: van primair tot wetenschappelijk. Het netwerk onderwijs organiseert inhoudelijke bijeenkomsten over onderwijs (denk bijvoorbeeld aan kansengelijkheid, kwaliteit van onderwijs, mentale en fysieke gezondheid, burgerschap, etc.), en faciliteert discussies tussen de leden over onderwerpen die zíj belangrijk vinden. Bekijk hier meer van het Netwerk Onderwijs.

An image

Nieuw: Netwerk Zelfbeschikking en Levenseinde


Zelfbeschikking en een menselijk levenseinde zijn onderwerpen die veel mensen in Nederland beroeren en ook in de politiek regelmatig aandacht vragen. Tevens zijn dit onderwerpen die sociaaldemocraten in het hart moeten raken. Het netwerk Zelfbeschikking & Levenseinde wil er voor zorgen dat de discussie hierover deugdelijk gevoerd wordt binnen de PvdA en met onze volksvertegenwoordigers en instellingen zoals de NVVE. Meer weten of aanmelden? Kijk hier verder of stel je vragen via ZL@pvda.nl.

Zoals je ziet zijn er het afgelopen jaar zijn er een aantal nieuwe netwerken bijgekomen. Benieuwd naar onze andere netwerken? Kijk dan hier: https://www.pvda.nl/partij/netwerken/. 

An image