Hup transitie hup
Cobouw
Bouwtransitie
Online versie
AMT
Onderzoek circulaire economie: bouw slurpt grondstoffen
De bouw gebruikt de meeste grondstoffen, kan beter recyclen en de populaire houtbouw verbruikt steeds meer land, zegt het Planbureau voor de Leefomgeving. 
PW
Weg van olivijn maakt 'gehakt' van CO2
De toch al innovatieve ondernemer Piet Zijlstra heeft een nieuwe wegdeklaag ontwikkeld die CO2 opeet. De variant met olivijn in plaats van regulier steenslag lijkt in de smaak te vallen, want sinds de eerste publicatie staat zijn telefoon roodgloeiend.
PW
'We moeten circulair bouwen, anders gaat de wereld naar de knoppen'
‘Slaagt de bouw er op tijd in om circulair te worden? Over die ene, haast niet te beantwoorden vraag, maakt Harry Nieman, directeur van de Nationale Milieudatabase zich wel eens zorgen.  
PW
Hup transitie hup! Cobouw organiseert gratis event Trends & Transitie 
Het valt niet langer te ontkennen dat we intelligenter dan ooit moeten omgaan met plant, dier, mens, land, voedsel en grondstoffen. Dat vraagt om een andere aanpak. Laat 2021 het jaar zijn waarin we samen de transitie in de bouw nog meer vormgeven. 
PW
Noodzaak, obstakels en verandering: lees meer over trends en transitie
Biobased, circulair en innovatief. Op naar een duurzame en toekomstbestendige bouw. Dat is niet altijd makkelijk, want hoewel de noodzaak hoog is, zijn er ook obstakels. 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright