Nieuwsbrief van 2-10-18 6:45:00
Online bekijken

Te beginnen bij isolatie voor gevels en casco, ramen en deuren

Belned voorzetramen voor goede isolatie

Voorzetramen zijn een ideale oplossing om achteraf (extra) te isoleren. Voorzetramen verbeteren het klimaat in uw woning door de kou in de winter te weren en de warmte langer buiten te houden in de zomer. Belned voorzetramen hebben bovendien een geluidswerende werking. Ideaal als u geen last meer wilt hebben van het geluid van de stad, de snelweg of de trein.

Voorzetwanden van Faay dragen bij aan het behalen van EPC=0

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. NOM-woningen, energieprestaties gekoppeld aan de rente op een hypotheek. Duurzaamheid werd eerst nog opgelegd, maar wordt steeds meer omarmd. In 2020 ligt de EPC norm op nul. Isoleren van binnenuit doe je met de thermisch isolerende voorzetwanden van Faay: het W’all-in-One® systeem.

Zuinige gevels, royale mogelijkheden

Vastgoedonderhoud brengt uitdagingen met zich mee. Als u met een duurzame blik naar een gevel kijkt, dan kiest u voor een mooie én efficiënte oplossing. Meldorfer minerale steenstrips van Caparol bieden die efficiënte gevel-oplossing voor renovatie én nieuwbouw. Met steenstrips als gevelafwerking kunt u op een vernieuwende manier de traditionele uitstraling van gebouwen beschermen en herstellen. Minerale steenstrips geven gevels optisch een bakstenen uiterlijk, met een ruime keuze in kleur, structuur en maatvoering.

Masterline 8: aluminium raam- en deursysteem van de toekomst

Masterline 8 combineert een standaard inbouwdiepte met moderne technische specificaties. Het nieuwe aluminium raam- en deursysteem van Reynaers maakt gebruik van een gestandaardiseerd kader van 77 mm. Samen met vier designvarianten, de beste isolatiewaarden, maximaal comfort en veiligheid maakt dat Masterline 8 nu al geschikt voor de gevel van de toekomst.

SIPs: Hét nieuwe bouwen

Het Kingspan TEK Bouwsysteem is een ruwbouw casco dat bestaat uit SIP-panelen. SIP staat voor Structural Insulated Panels, oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Door de hoge thermische eigenschappen is het casco geschikt voor energiezuinige of energieneutrale woningen. Met de juiste uitvoering van details biedt het systeem een basis voor NOM- of BENG-woningen, maar ook voor Passiefhuis, met isolatiewaarden van Rc 5.0 of Rc 7.0 voor de totale opbouw van de gevel- of dakconstructie.

Reliëfs met E-Board in Zwolle

Bureau Ponec de Winter koos voor het ontwerp van een warenhuis in het beschermde stadsgezicht van Zwolle voor een duurzaam systeem van isolatiepanelen en keramische baksteenstrips: E-Board® van Vandersanden. Dit werd gecombineerd met traditioneel metselwerk en bood zeer veel mogelijkheden wat betreft materialisatie en detaillering. Daarnaast waren er doorslaggevende economische en logistieke argumenten die dankzij E-Board® gerealiseerd konden worden.

Nieuwe BENG dwingt tot beter geïsoleerde deuren in nieuwbouw woningen

Vanaf 1 januari 2020 zijn op bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen de BENG-eisen van toepassing en vervalt de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Dat betekent dus ook dat de huidige Rc-waarden voor deuren niet meer toereikend zijn! Voor de bij GND garantie aangesloten houten deurfabrikanten is dit geen probleem. De GND fabrikanten hebben deuren die ruimschoots aan deze eisen voldoen of zelfs beter presteren (Passiefhuis niveau).

UNILIN Utherm spouwmuurisolatie biedt slankere opbouw

Utherm isolatieplaten Wall PIR L zijn perfecte spouwmuur-isolatie of na-isolatie. De isolatieplaten hebben naast veel andere voordelen, een hoge isolatiewaarde bij geringe diktes. Daarnaast levert UNILIN ook de Utherm Wall Flex. Dit is een PIR isolatieplaat voor de spouwmuur en/of na-isolatie met een laagje minerale wol aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat de isolatieplaten oneffenheden in het binnenspouwblad opvullen en voorkomt luchtstroming met warmteverlies door convectie achter de plaat.

De voordelen van Isofloc cellulose-isolatie

Warmteplan is exclusieve dealer voor Isofloc cellulose-isolatie in Nederland. Isoleren met Isofloc cellulose-isolatie helpt om woningen in de winter warm te houden, terwijl ze in de zomer juist aangenaam koel blijven! Daarbij heeft Isofloc cellulose-isolatie een dempende werking op ongewenst geluid tussen woningen en verdiepingen. De vlokkenisolatie kan worden verwerkt in vloeren, wanden, plafonds of daken en is geschikt voor nieuwbouw en na-isolatie in renovatieprojecten.

Hernieuwbare grondstoffen in isolatie; hoe gaan we hier mee om?

Verduurzaming speelt ook in de isolatiebranche een essentiële rol en staat hoog op de agenda bij isolatiebedrijven en bij hun klanten. NBD-Online legde daarom de volgende vraag voor aan verschillende isolatie-experts: "Hoe denken jullie om te gaan met hernieuwbare grondstoffen en hoe zien jullie dit terug in jullie eigen productie?"
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.