Bekijk deze e-mail online
 
  
» Groei aantal certificaten CO2-reductiemanagement met ISO 14001
» Belangstelling voor ISO 14001-certificatie blijft tijdens coronacrisis in stand
» Webinar Arbocatalogus
» Webinars Omgevingswet: Bent u voorbereid op de nieuwe Omgevingswet?
» Hoe pas je je register wet- en regelgeving aan, aan de Omgevingswet?
» Webinar Rol van de bedrijfsarts bij gezond en veilig werken

» Agenda webinars

» Nieuw op mijn.sccm
Groei aantal certificaten CO2-reductiemanagement met ISO 14001
ISO 14001-gecertificeerde organisaties die willen aantonen dat zij een bijdrage leveren aan het terugbrengen van hun CO2-emissie, kunnen daarvoor het certificaat ‘CO2-reductiemanagement met ISO 14001’ gebruiken. De bekendheid en belangstelling voor het certificaat is in 2020 sterk toegenomen. Gezien de gevolgen van klimaatverandering is dit ook een logische ontwikkeling.
» Lees verder over het gebruik van dit certificaat bij de EED energieaudit-plicht
Jaarverslag SCCM: Belangstelling voor ISO 14001-certificatie blijft tijdens coronacrisis in stand
Recent is het jaarverslag 2020 van SCCM gepubliceerd met een overzicht van de ontwikkelingen in 2020. Het aantal ISO 14001-certificaten is ondanks de coronacrisis licht toegenomen. De belangstelling voor zowel ISO 50001 als het CO2-reductiemanagement-schema is gegroeid. Alleen het aantal ISO 45001/OHSAS 18001-certificaten is stabiel gebleven. 
» Lees meer over 2020 in het jaarverslag en de samenvatting
De arbocatalogus is een belangrijk instrument voor het ministerie van SZW bij het realiseren van een gezonde en veilige werkomgeving. Carin Benders van Inspectie SZW vertelt wat een arbocatalogus is, de status van de arbocatalogi, de toepasbaarheid en de relatie met de RI&E in een webinar op 18 mei.
» Meld u hier aan voor dit webinar
Bent u voorbereid op de nieuwe Omgevingswet?
Uiterlijk op 1 juli besluit de Eerste Kamer of de Omgevingswet op 1 januari 2022 daadwerkelijk in werking zal treden. De verwachting is dat dit gaat gebeuren. Deze wet zal onder andere het Activiteitenbesluit en het Bouwbesluit gaan vervangen en heeft behoorlijke consequenties voor het register wet- en regelgeving van een ISO 14001-gecertificeerde organisatie. SCCM organiseert een webinar in drie delen over de Omgevingswet, dat wordt verzorgd door Bart Oortwijn. De eerste twee delen zijn opgenomen en kunt u op een zelf gekozen moment bekijken, het derde deel wordt aangeboden tijdens het webinar van 18 mei. Dan is er ook ruim de gelegenheid om vragen aan Bart te stellen. 
» Meld u hier aan voor dit webinar in drie delen

Hoe pas je je register wet- en regelgeving aan, aan de Omgevingswet?
Als de datum voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet is bepaald, dan wordt verwacht dat ISO 14001-gecertificeerde organisaties hun wet- en regelgevingsregister hierop aanpassen. Bart Oortwijn geeft u in een webinar op 15 juni tips hoe u de voor u relevante artikelen uit de Omgevingswet kunt achterhalen. SCCM heeft voor 15 juni een voorbeeld register met toelichting beschikbaar, zodat we kunnen laten zien hoe het register er uit kan komen te zien.
» Meld u hier aan voor het webinar
Webinar Rol bedrijfsarts bij gezond en veilig werken
Hoe kunnen de bedrijfsarts en andere arbodeskundigen helpen bij gezond en veilig werken in een organisatie? Wat zijn de wettelijke eisen ten aanzien van de inschakeling van een bedrijfsarts en wat is de relatie met het voorkomen van beroepsziekten? Bas Sorgdrager, bedrijfsarts in de praktijk, en onder meer werkzaam bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, legt uit wat een bedrijfsarts voor een organisatie kan betekenen.
» Meld u hier aan voor het webinar

Webinar agenda

Dit voorjaar organiseert SCCM weer interessante webinars.


Webinar Arbocatalogus


Webinar Omgevingswet


Webinar Omgevingswet in het register wet- en regelgeving


Webinar Rol van de bedrijfsarts in G&VW-managementsysteem

Ga naar de agenda

Nieuw op mijn.sccm

Overzichten wijzigingen wet- en regelgeving milieu en arbo

Bekijk het volledige overzicht

Kettingstraat 2, 2511 AN Den Haag - Postbus 13507, 2501 EM Den Haag
070 362 39 81 - info@sccm.nl

Afmelden - Wijzig uw gegevens - Contact