Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 2 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
5 aandachtspunten voor de samenstelpraktijk Contentpartner
Terwijl de regels rond de samenstelpraktijk continu worden aangescherpt en gewijzigd, moeten accountantskantoren telkens overwegen met welke opstelling ze gaan spelen. Gaat het accountantskantoor voor het minimum aan kwaliteit of wil het kantoor meer? Hoe dan ook, alle spelers moeten sowieso eerst voldoen aan de basale kwaliteitseisen om vervolgens keuzes te kunnen maken. Carel Verdiesen, […]
 
 
Veelvuldig ziekteverzuim, een doorn in het oog van de ondernemer
Gemiddeld genomen kwam het ziekteverzuimpercentage in 2016 in de financiële dienstverlening uit op 3%. Uit onderzoek is gebleken dat de werknemer zich gemiddeld 1x per jaar ziek meldt. De gemiddelde verzuimduur per werknemer is ongeveer 6 dagen. Maar wat nou als een werknemer zich ‘regelmatig’ ziek meldt per jaar?
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
De toekomst van de MKB-accountant (2): Welke toegevoegde waarde kan een accountant leveren?
Welke toegevoegde waarde kan een accountant leveren voor de verschillende categorieën MKB-ondernemers. Kijk daarbij zowel naar de behoefte van de ondernemer als naar de behoeften van de stakeholders en naar het maatschappelijk verkeer. In eerste bijdrage over dit onderwerp ben ik ingegaan op de opbouw van het MKB in Nederland. De meeste accountants werkzaam zijn […]
Lees meer
 
 
Omzet zakelijke dienstverleners stijgt flink
De omzetgroei van accountants en administratiekantoren bedroeg in het eerste kwartaal 3,4% ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het CBS in de kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening. De omzet van de gehele zakelijke dienstverlening steeg in het eerste kwartaal van 2017 met 6,9%. De omzetgroei in het eerste kwartaal van 2017 is sterker dan in de […]
Lees meer
 
 
Aanpassing RJ-richtlijn micro- en kleine rechtspersonen openbaar
De Raad voor de Jaarverslaglegging heeft de RJ-Uiting 2017-5 ‘Wettelijke en overige toelichtingsbepalingen in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor micro- en kleine rechtspersonen’ gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Nieuw Geldboek voor Ondernemers online
Deze week is online de vernieuwde en uitgebreide editie van het Geldboek voor Ondernemers verschenen. De gids biedt MKB-ondernemers meer grip op hun geldzaken.
Lees meer
 
 
Tien jaar doorhaling voor jarenlange fraude
Een RA die als eigenaar-bestuurder jarenlang fraudeerde met zijn kozijnenfabriek, is door de Accountantskamer voor tien jaar doorgehaald in het NBA-register. Tegen de RA loopt nog een strafrechtelijke zaak.
Lees meer
 
 
Wet Werk en zekerheid leidt niet tot eerder of later ontslag
De in 2015 ingevoerde Wet werk en zekerheid (Wwz) heeft geen invloed op het besluit van werkgevers al dan niet te ontslaan. Dat blijkt uit onderzoek van SEO naar de kosten van ontslag met wederzijds goedvinden.
Lees meer
 
 
Student gaat het liefst bij EY aan de slag
Onder studenten is EY de meest populaire werkgever als het gaat om accountantsorganisaties. Zij verkiezen het bedrijf (nipt) boven Deloitte. Derde is PwC, voor KPMG. Dat blijkt uit een onderzoek van het internationale onderzoeksbureau Universum.
Lees meer
 
 
‘Toezicht financiële sector moet beter inspelen op fintech’
De toezichthouders op de financiële sector zouden een actievere rol moeten spelen om de drempels voor fintech-ontwikkelingen zo laag mogelijk te maken. Zo zouden ze een mandaat moeten krijgen om concurrentie te bevorderen, naast hun rol in risicomonitoring en -beheer en bescherming van klanten. Zij moeten bovendien hun kennis van digitale technologie sterk vergroten om […]
Lees meer
 
 
Geen aanslag ontvangen, geen invorderingsrente
Een belastingplichtige die beweert geen aanslag te hebben ontvangen, hoeft van de rechtbank Zeeland-Wet-Brabant geen invorderingsrente te betalen. Dit ondanks het feit dat de Invorderingswet 1990 ontvangst van een aanslag niet expliciet als voorwaarde stelt om invorderingsrente in rekening te kunnen brengen.
Lees meer
 
Klantdossier online met CaseWare Cloud Contentpartner
Een cloudstrategie biedt accountants veel voordelen: flexibiliteit, kosten- efficiëntie, snel op- en afschalen, werken op ieder moment en op elke plek. CaseWare Cloud zal daar veel aan bijdragen. Om te beginnen met een klantdossier in de cloud.
 
Aantrekkelijk rapporteren in Powerpoint Opleiding
Hoe maak je een krachtige slidedoc die lezers triggert? Voor wie? Deze training richt zich op professionals op alle niveaus die Powerpoint als rapportagetool (willen) gebruiken. Resultaat Na deze workshop heb je meer zicht op het tekstgenre Slidedocs, waarin Powerpoint als rapportagetool wordt gebruikt. Je weet welke eisen je aan een slidedoc moet stellen en […]
 
Controleleider DRV – Rotterdam Vacature
Bij DRV zie je iets terug van je werk. Omdat je werkt voor ondernemers in de echte economie. En omdat je als young professional volop groeikansen en een goed salaris krijgt. Ben jij ambitieus, kwaliteitsbewust en vind je het prettig om in een geautomatiseerde omgeving te werken? Kom dan eens praten over de functie van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn