Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
vrijdag 11 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
IFIAR: 'Verbetering kwaliteit wettelijke controles gaat te langzaam'

De IFIAR vindt dat de geconstateerde tekortkomingen in de wettelijke controles door de zes grootste accountantsorganisaties aanhoudend zijn en vergelijkbaar met eerdere jaren.

Lees meer
 
 
Besluit over invoering van beroepseed acountants

Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NBA op 17 mei 2016 wordt besloten over invoering van de accountantseed. De instelling van de eed is de eerste maatregel uit het verbeterplan 'In het Publiek Belang'.

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
NBA-handreiking over kwaliteitsfactoren in transparantieverslagen gepubliceerd

 De NBA-handreiking 1135, over rapporteren over kwaliteitsfactoren in transparantieverslagen oob-kantoren, is definitief en beschikbaar.

Lees meer
 
 
Peter Diekman: Accountant en corruptie

Corruptie is schadelijk voor de economische ontwikkeling, zo tonen veel studies aan. Het bestaan van corruptie neemt ook de stimulans weg om dit fenomeen te bestrijden. Immers, welke politicus, ambtenaar of hoge functionaris die zelf verdient aan corruptie wil vrijwillig afzien van die extra inkomsten? Corruptie is daardoor in veel gebieden ter wereld een dagelijks en vrijwel onuitroeibaar fenomeen. Ook Nederlandse ondernemingen komen dit tegen: grote ondernemingen, maar ook MKB-ondernemingen die internationaal zakendoen. In bepaalde gebieden ter wereld lijken geen zaken te kunnen worden gedaan wanneer er niet hier en daar wat extra wordt betaald. Soms direct, vaak indirect.

Lees meer
 
 
AFM vraagt accountantsorganisaties om aandacht voor risico betrokkenheid corruptiepraktijken

De AFM vraagt de accountantsorganisaties die wettelijke controles verrichten om aandacht voor het risico betrokken te raken bij corruptiepraktijken bij de uitoefening van (controle)werkzaamheden.

Lees meer
 
 
Gert Kwetters: Dashboards! Werkt het? Dashboards… worden niet bekeken door uw cliënt!

Een modewoord in accountancyland; dashboards. We worden vaak uitgenodigd om onze software voor dashboards te laten zien. Waarom? ‘Gewoon de cijfers mooi en gaaf presenteren vind ik belangrijk,’ horen we dan. Mee eens natuurlijk, goed plan

Lees meer
 
 
PwC: Disconnectie tussen carrière-aspiraties vrouwen en aanbod werkgevers

Veel vrouwen denken dat ze niet dezelfde kansen op een carrière over de grenzen heen krijgen als hun mannelijke collega’s.

Lees meer
 
 
Groei jaaromzet accountants blijft achter bij omzet zakelijke dienstverlening

Weliswaar groeide de jaaromzet van accountants in 2015 voor het eerst in zes jaar, maar de groei bleef achter bij de jaaromzet van de zakelijke dienstverlening.

Lees meer
 
 
Robbert-Paul van der Velde: Medische BTW-vrijstelling moet ook gelden voor arts in dienst van BV
Het verrichten van medische handelingen is onder voorwaarden vrijgesteld van BTW. Als nu aan alle vereisten wordt voldaan – zowel qua inhoud van de medische verzorging als qua beroepseisen van de medicus – waarom dan toch BTW heffen als een BV in het spel is?
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere vacatures bij CROP. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door