Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 19 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Baker Tilly Berk door krapte in de fout bij controle cijfers Someren
De krapte op de arbeidsmarkt wordt ook bij Baker Tilly Berk gevoeld. Die leidde tot fouten in de controle van de jaarrekening van de gemeente Someren. Voor de gemeenteraad trok het kantoor afgelopen week het boetekleed aan.
Lees verder »
Zakelijke lening mag soms ongebruikelijke voorwaarden hebben
Een echtpaar heeft met succes een aanslag van de Belastingdienst wegens onzakelijkheid van een lening aangevochten. Dat het een ongebruikelijke lening is, wil nog niet zeggen dat het ook een onzakelijke lening is, oordeelt de rechtbank.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Werken als accountant bij de Belastingdienst

Dit is Margaret. Registeraccountant bij de Belastingdienst.
Zij is verantwoordelijk voor toezicht bij grote ondernemingen.
Samen met Margaret werken in een dynamische omgeving die constant verandert? Ga naar werken.belastingdienst.nl/accountancy.

Lees verder »
Accountant zijn: Wat betekent dat?
Jan Wietsma is  een gewaardeerde gast, schrijver en spreker, zeker binnen de omgeving van Accountancy Vanmorgen. Zijn feuilletons ‘Rumoer in de Maatschap behoren tot de goed gelezen klassiekers op onze website. Nu ligt er een essay: ‘De accountant en zijn professionele identiteit’. De combi essay -feuilleton vormt een welhaast ideale mix van theorie en praktijk.
Lees verder »
Berisping voor accountant die onder valse vlag voer
Een registeraccountant die zich onder valse voorwendselen voordeed als partner van een lid van ouderenorganisatie ANBO om zo inzicht te krijgen in de boeken, heeft van de Accountantskamer een stevige draai om de oren gekregen. In werkelijkheid hielp ze journalisten van het onderzoeksplatform Follow The Money en Omroep Max.  17/2555 Wtra AK.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Duurzaam ondernemen een uitdaging of een kans voor accountants?

Duurzaam ondernemen, een uitdaging of een kans? En hoe kunt u uw klanten hierbij helpen? Ontdek het op 7 november bij de eerste gratis editie van het Intermediair Zakelijk event van ING. Inspirerende sprekers Jan Rotmans (Prof.dr.ir Transitiemanagement) en Marieke Blom (ING Economisch bureau) geven u tips en handvatten.
Aanmelden =>

Lees verder »
Ewoud de Ruiter: Subjectieve vrijstelling vpb voor vereniging of stichting
Op 11 oktober 2018 heeft de staatssecretaris van Financiën een beleidsbesluit gepubliceerd over de toepassing van de subjectieve vrijstelling voor verenigingen en stichtingen in artikel 6 van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969. Hierna ga ik verder in op de belangrijkste onderdelen van dit beleidsbesluit.
Lees verder »
Financiële prognose en financieringsadvies binnen handbereik: regel financieringsaanvragen online!
Nieuwe rollen voor de accountant. Invulling geven aan de adviesrol? Accountant moet meer adviseren. We lezen het bijna iedere dag, maar #hoedanprecies? De oplossingen zijn er. Ze sluiten aan bij de kennis van de accountant en geven daaraan een plus. Wanneer een ondernemer een financiering zoekt voor: werkkapitaal, investeringen, onroerend goed, factoring,
Lees verder »
Terugwerkende kracht spoedmaatregel Fiscale Eenheid van de baan
Het kabinet verschuift de ingangsdatum voor de spoedwet rond de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting (VPB). In plaats van 25 oktober 2017 wordt dat 1 januari 2018. Bv’s hoeven de spoedreparatie daardoor nog niet te verwerken in de aangifte VPB over 2017.
Lees verder »
Symposium over beroepseer van de accountant
Na een onderzoek en een boek over beroepseer binnen de beroepsgroep accountants, volgt er nu ook een symposium over het onderwerp, op 2 november in Utrecht aan het Institute for Finance & Accounting van de Hogeschool Utrecht . De titel is ‘Rekenen op Goed werk’.
Lees verder »
Parkeerboete kwijtgescholden ondanks late aanmelding via app
Een automobilist heeft bij de rechtbank met succes beroep aangetekend tegen een parkeerboete die was opgelegd, kort voor hij zich via een parkeerapp aanmeldde.
Lees verder »
Zakelijke lening mag soms ongebruikelijke voorwaarden hebben
Een echtpaar heeft met succes een aanslag van de Belastingdienst wegens onzakelijkheid van een lening aangevochten. Dat het een ongebruikelijke lening is, wil nog niet zeggen dat het ook een onzakelijke lening is, oordeelt de rechtbank.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe fiscus en UWV behoud van werkgelegenheid belemmeren bij een doorstart na faillissement  

In dit artikel ga ik in op hoe de Belastingdienst en het UWV het behoud van werkgelegenheid belemmeren bij een reguliere doorstart na faillissement.

Lees verder »
De (on)gelukkige accountant: zo vindt u geluk in uw werk
Premies aansprakelijkheidsverzekering: +9%
3 goede voornemenstips voor salarisadministrateurs in 2019
OPLEIDINGEN
SRA Branche & Advies kring 2018-2019
SRA
15 november 2018
Cursus Fiscale due diligence, do’s & don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
30 oktober 2018
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
VACATURES
Junior Assistent/ Beginnend Accountant voor de Controlepraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
Assistent Audit – WO
Grant Thornton
Arnhem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN