Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 26 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskamer laat geen spaan heel van tuchtklacht over onjuiste aangiften
Een eigenaar van een BV heeft een RA vergeefs voor de Accountantskamer gedaagd. Die zou onjuiste aangiften hebben gedaan en op niet rechtsgeldige wijze betaling van nota’s hebben afgedwongen. De tuchtrechter oordeelt dat daarvoor geen enkel bewijs bestaat.
Lees verder »
Kantoren balen van sigaar uit eigen doos fiscale uitgeverijen
Fiscalisten klagen over de positie van grote uitgeverijen als Wolters Kluwer en Sdu, en vinden dat ze te veel moeten betalen voor informatie die vrij beschikbaar zou moeten zijn. Dat schrijft het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Een signaal krijgen over de status van de btw-aangiften van uw cliënten?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
Ontwerpbesluit aanwijzing oob’s naar Tweede Kamer
Minister Hoekstra (Financiën) heeft het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit toezicht accountantsorganisaties (Bta) naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees verder »
Hof: mkb-winstvrijstelling ook bij verlies toepassen
De Belastingdienst mag de mkb-winstvrijstelling ook toepassen in verliessituaties. Dat is geen schending van het Europese verdrag ter bescherming van de rechten van de mens, zo oordeelt het gerechtshof Amsterdam.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt!

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

Lees verder »
NOB ondanks aanpassing nog steeds ontevreden over rekeningcourant-maatregel dga’s
De NOB is verheugd over de recent door staatssecretaris Snel van Financiën in de ‘heroverweging pakket vestigingsklimaat’ aangekondigde versoepeling van de rekeningcourant-maatregel voor dga’s. De door het kabinet voorgenomen maatregel zal geen betrekking meer hebben op eigenwoningleningen. Toch zorgt ook het huidige voorstel voor nieuwe uitvoeringsproblemen, schrijft de Orde in een commentaar op de kwestie […]
Lees verder »
20 centimeter, wat maakt het uit? Wel of geen BPM, aldus Gerechtshof
Twintig centimeter meer of minder, wat maakt het uit? Soms veel: of een ondernemer wel of geen BPM betaalt bijvoorbeeld. Het Gerechtshof Amsterdam heeft opnieuw benadrukt dat een voertuig pas kwalificeert als bestelauto voor de BPM, als het voldoet aan de inrichtingseisen. En met een twintig centimeter te lage kap is dat niet het geval, […]
Lees verder »
Verliesgevend naai- en handwerk: geen recht op aftrek
Twee aftrekposten wilde een chronisch zieke vrouw gehonoreerd zien: de kosten die zij maakte voor handwerkjes die ze verkocht en aftrek voor specifieke zorgkosten vanwege een zorgovereenkomst die ze met haar man sloot. De Hoge Raad vond dat de aangevoerde klachten geen behandeling in cassatie rechtvaardigen en legde de kwestie terug bij het Hof Arnhem Leeuwarden.
Lees verder »
PwC opnieuw vrijuit in zaak rond Madoff-fraude
Beleggers die gedupeerd zijn door de in 2008 voor een enorme beleggingsfraude gearresteerde Bernie Madoff hebben geen succes in hun poging PwC aansprakelijk te stellen voor geleden schade. Onlangs slaagden ook de curatoren van de drie beleggingsfondsen er bij de Rechtbank Amsterdam  al niet in om de controlerend accountant van de fondsen veroordeeld te krijgen voor […]
Lees verder »
BDO: ‘Roer moet radicaal om bij ziekenhuizen’
Ziekenhuizen hebben een radicaal nieuw businessmodel nodig. Anders dreigt een zorginfarct, concludeert BDO uit de jaarlijkse benchmark Ziekenhuizen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
NOAB onderzoekt de inkijkfunctie na overstap softwareleverancier

De NOAB vraagt alle administratie-, belastingadvies- en accountantskantoren via een korte enquête wat hun ervaringen zijn met het inzien van oude data na een overstap naar andere software.

Lees verder »
SBR-inrichtingsjaarrekening de nieuwe norm
Financieren via je boekhoudpakket, dé oplossing voor het MKB?
Accountant, maak het hackers moeilijk met twee-factor-authenticatie
OPLEIDINGEN
PE à la Carte 2018
Fiscount
13 november 2018
Masterclass privacy en werknemers 22 november 2018
The Legal Privacy Company
22 november 2018
Yuki Partnerdagen
Yuki
1 november 2018
VACATURES
Senior Manager AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Senior / Gevorderd Assistent Accountant voor de Controlepraktijk (32-40 uur)
Boon Accountants Belastingadviseurs/Boon Registeraccountants
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN