Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Beste accountant, hoe gaat het met je?
Accountants zijn schaars. Dat weten accountants zelf ook. Dat betekent dat je positie op de arbeidsmarkt ‘scherp’ is.  Je hebt als een accountant een ruime keuze in waar je wilt werken. Maar er is meer: vind je je werk ook leuk? Een redelijke balans tussen werk en prive? Twijfel je (een klein beetje)? Doe onze […]
Lees verder »
Conflict met accountant geen grond voor kwijtschelding verzuimboete
Een conflict hebben met de accountant ontslaat een ondernemer niet van de eigen verantwoordelijk voor het tijdig indienen van de aangifte vennootschapsbelasting. Dat sprak de Rechtbank Zeeland-West-Brabant onlangs uit in een zaak die een ondernemer aanspande tegen de fiscus om een verzuimboete van 1.500 euro. Die kreeg ze voor het te laat indienen van de […]
Lees verder »
Advertorial: Nieuw programma Fiscale kringen

Verrijk uw kennis in 2,5 uur middels 7 bijeenkomsten en verdien 21 PE-punten. Schrijf u nu in voor het jaarprogramma. Keuze uit 17 locaties. Dit jaar tweemaandelijkse actualiteitenbijeenkomsten over o.a. Wwft, Erfrecht, BTW, Firmaproblematiek en Auto.
Meer informatie & inschrijven =>

Advertorial: Accountancy digitaliseert. Zo doe je mee.

Digitale accounts- en administratiekantoren hebben meer zicht op cijfers en de toekomst. Bovendien werken ze sneller en slimmer. In ons whitepaper vertellen koplopers uit het vak hoe jij een digitale accountant wordt. Gratis en boordevol praktische tips. Waar wacht je nog op?

Accountant in een coole auto
De leaseauto is een arbeidsvoorwaarde. Dat bleek recent nog toen de Rabobank de leasecontracten van een aantal werknemers wilde schrappen. ‘Ho ho,’ zei toen de rechter nadat een aantal personeelsleden hierover juridisch gingen klagen. Arbeidsvoorwaarde. Dus je hebt er recht op. Volgens het recente beloningsonderzoek van Alterim en de NBA heeft 75% van de openbare accountants […]
Lees verder »
Teruggavetermijn btw bij zonnepanelen beperkt
De termijn waarbinnen consumenten de btw kunnen terugvragen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen wordt beperkt tot zes maanden na afloop van het kalenderjaar waarin de panelen zijn aangeschaft. Dit heeft de staatssecretaris van Financiën Menno Snel bekendgemaakt, meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH).
Lees verder »
Pokeraars in het gelijk gesteld in zaak tegen Belastingdienst
Pokeraars die de afgelopen jaren geld hebben verdiend via Pokerstars.eu hoeven over die winst geen kansspelbelasting af te dragen, heeft het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch geoordeeld. Door de uitspraak loopt de fiscus naar verwachting enkele miljoenen euro’s mis, meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder »
SRA: in 2019 gewoon 6% btw over prestaties uit 2018
De SRA adviseert aangesloten kantoren op facturen voor met het lage btw-tarief belaste prestaties uit 2018 gewoon 6% btw te rekenen, in plaats van de per 1 januari 2019 geldende 9%. Daarmee gaat de organisatie in tegen de richtlijn van de overheid.
Lees verder »
RA krijgt waarschuwing voor doorsturen organogram ex-klant
Het versturen van een organogram van een voormalige klant aan een vastgoedbedrijf dat een conflict had met die ex-klant, is een RA bij de Accountantskamer op een waarschuwing komen te staan.
Lees verder »
SP’er Van Raak opent aanval op KPMG
Tweede Kamerlid Ronald van Raak is in een column bij The Post Online bijzonder kritisch over KPMG. De SP’er ziet een structureel probleem met de  cultuur binnen het bedrijf en begrijpt niets van de veelvuldige inhuur van consultants door verschillende overheden. Van Raak wil daarom van minister Ollongren weten hoeveel ministeries de afgelopen tien jaar […]
Lees verder »
Post privéonttrekkingen vraagt alertheid, zeker bij horecazaak
Van een accountant of administratieconsulent die de boekhouding en belastingaangifte verzorgt voor een startend ondernemer zonder veel administratieve kennis, mag wat meer scherpte verwacht worden bij het beoordelen van gegevens die klant zelf aanlevert. Zeker als het een horecaonderneming betreft, waar ‘privéonttrekkingen’ gebruikelijk zijn.
Lees verder »
Aanpassing RJ-Uiting over leaseovereenkomsten
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2019-3: Ontwerp-Richtlijn 292 Leasing ‘identificeren of een overeenkomst een lease bevat en verschaffen van informatie over leaseovereenkomsten’ gepubliceerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, heb jij al goede voornemens voor 2019?

Meer doen met LinkedIn, een blog of podcast starten en op een slimme manier de beste sollicitanten aan je binden. We sturen je graag goed ingelicht het nieuwe jaar in en geven je 4 trends die ertoe gaan doen in 2019. Doe er je voordeel mee en ga het nieuwe jaar goed voorbereid in!

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus(nieuw) Huwelijksvermogensrecht
Fiscaal Vanmorgen
29 januari 2019
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
28 januari 2019
Hbo Finance & Control (Bedrijfseconomie) deeltijd
HAN
4 februari 2019
VACATURES
Financieel Administratief Medewerker
RS Finance
Purmerend
Gevorderd assistent accountant controlepraktijk
Hoek en Blok
Sliedrecht
Relatiebeheerder
De Jong & Laan
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN